Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt Hargin Levi

Bra svensk start i Levi där Hargin blev bästa svensk

16 NOV 2014 16:27
De svenska herrarna inledde slalomsäsongen i Levi med tre åkare topp elva.
- Det är en bra start på säsongen, vi fick ett kvitto på att vi även i år har ett starkt herrlag säger herrchef Tomas Karlsson.
  • Skapad: 16 NOV 2014 16:27

Slalomsäsongen inleddes i Finska Levi som återigen arrangerade bra tävlingar och stämningsfullt kringarrangemang. Förhållandena var rättvisa med hårt underlag som gav samtliga åkare lika förhållanden. Sju herrar stod på startlinjen idag, vi hade fyra stycken med till andra åket. Markus Larsson, Jens Byggmark och Calle Lindh tog sig inte till andra åket på grund av stora misstag i mittenpartiet. Fram till misstagen åkte alla bra vilket är positivt för framtida tävlingar.
- De killar som missade andra åket visade att de är med bland de bästa fram till misstaget. Det är små marginaler i slalom och det är bara att ta nya tag inför kommande tävlingar säger herrchef Karlsson som är övertygad att alla som stod på startlinjen har kapacitet för topplaceringar i världscupen.
Efter en 16:e plats efter första åket inledde Axel Bäck andra åket riktigt bra, med ett stort misstag i slutet av banan rann tiden i väg och Axel slutade på en 24:e plats.
Anton Lahdenperä var dagens överraskning, han slutade på en fin 11:e plats efter två stabila åk. Anton hade åttonde bästa tid i andra åket vilket visar att han har kapacitet för bättre placeringar i kommande tävlingar.
- Otroligt skönt att inleda säsongen med en bra placering som visar att jag är med i toppen säger Anton.

Lahdenperä Levi
André Myhrer slutade på nionde plats, han åkte stabilt båda åken utan några större misstag. I båda åken tappade André tid under mittenpartiet.
- Det är en ok start på säsongen även om jag hoppats på en något bättre placering säger André.

-Myhrer Levi
Bästa svensk i slalompremiären blev Mattias Hargin som gjorde ett riktigt bra andra åk där han hade fjärde bästa tid. Mattias gjorde två stabila åk där han visar att han är en man att räkna med även denna säsong.
- Jag är nöjd med dagen, gjorde två stabila åk där andra åket kändes riktigt bra säger Hargin.
Nu väntar en veckas träning innan några av åkarna skall delta i kommande helgs Europacup i samma backe. Därefter reser hela laget till USA för nästan två veckors träning och tävling.

Foto: Nisse Schmidt

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info