Hoppa till sidans innehåll

Douglas utropstecken under intensiv tävlingsdag

11 JAN 2014 16:40
Världscup herrar i Adelboden, störtlopp damer i Altenmark och Europacupstörtlopp herrar i Wengen. Lördag var onekligen en intensiv tävlingsdag
  • Skapad: 11 JAN 2014 16:40

På samtliga tre arenor hade vi svenska deltagare. I världscupen var Mats Olsson bäste svensk med en 14:e plats i Adelboden. Kajsa Kling (åk-bilden) 16:e i Altenmark, samt Douglas Hedin sexa i Wengens Europacupstörtlopp!.

Placeringsmässigt var ändå Douglas Hedin bäst, även om vi då pratar om Europacup, en sjätteplats i störtlopp i Wengen är ett riktigt bra resultat.

Noterbart att i toppen var det fyra schweizare, hemmanationen firade stora triumfer i Wengens störtloppshang.

Douglas Hedin
Douglas Hedin

I Adelboden var både Matts Olsson och André Myhrer på start och på ett svårbemästrat underlag följdes de åt till det andra åket med placeringarna 22 och 23. Vilket innebar att de hade bättre startpositioner och därmed också hade chans att klättra iresultatlistan.

Matts Olsson var den av de två som lyckades bäst. Med en mycket bra slutforcering i Adelbodens klassiska avslutningsbrant klättrade han nio placeringar till en slutlig 14:e plats.

Myhrer hade inte riktigt samma drag under skidorna. Fick inte åkningen att stämma till fullo, men på sin födelsedag kunde han ändå klara av att behålla den placering som han hade efter första åket, det vill säga 22.

Felix Neureuther, Tyskland vann tävlingen före fransmannen Thomas Fanara och på tredje plats kom österrikaren Marchel Hircher.

Tredje arenan där det i går var svenskt i backen var damernas störtlopp i österrikiska Altenmarkt.  Kajsa Kling fanns på start och hon gjorde ett mycket bra åk, bortsett från ett grovt misstag som kostade mycket tid. Det till trots hamnade hon på en slutlig 16:e plats. Kajsas åkning skvallrar om att formen är konserverad och hon kan se framtiden an med tillförsikt.

Under söndag är det slalom i Adelboden och superkombination i Altenmarkt. Svenskt till start på båda orterna, sex herrar och tre damer.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info