Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt svenskt på pallen i Flachau

14 JAN 2014 22:02
Frida Hansdotter tvåa och Maria Pietilä Holmner trea i Flachaus världscupslalom, endast amerikanskan Shiffrin var snabbare.
  • Skapad: 14 JAN 2014 22:02

Jublet stod högt i tak i svensklägret efter Flachaus slalom. Inte sedan 2009 har det varit två svenska damer på pallen samtidigt, men den här säsongen var det dags igen. Hansdotter och Piteilä Holmner svarade för prestationen.

Både Frida och Maria gjorde två mycket stabila första åk och hade bra slagläge inför det andra åket med en tredje och femte plats.

Maria slog till med det andra åkets tredje bästa tid, vilket tog henne till ledningen när hon gick i mål. Där fick hon stå till det var dags för nästa svenska, Frida Hansdotter såg dock till att knuffa ner PH ett steg, men en svensk pallplats var i det läget säkrat.

Flachau Maria PH

Maria Hoefl-Riesch var tvåa efter första åket, men klarade varken av att slå Frida eller Maria och därmed var det klart att det var två svenska damer på pallen.

Mikaela Shiffrin kunde dock köra hem tävlingen med ett säkert andraåk, några små misstag av amerikanskan, men hon kunde förvalta sin ledning från första åket på bästa sätt och vinna Flachaus slalom.

Anna Swenn Larsson slutade på 14:e plats och Nathalie Eklund 18:e. Magdalena Fjällström 22:a och Charlotta Säfvenberg 23:a.

Flachau Anna Swenn

Sex svenska damer bland de 23 främsta och två av dessa på pallen. Landslaget fortsätter att leverera och imponera.

Resultat: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=75160

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info