Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt svenskt på pallen i storslalomcupen

17 MAR 2014 07:46
Jessica Lindell Vikarby och Maria Pietilä Holmner såg till att två svenska flaggor fick hissas under sista dagen på världscupfinalen i Lenzerheide. Tvåa och trea i storslalomcupen, en enorm prestation och en fin avslutning på en strålande säsong.
  • Skapad: 17 MAR 2014 07:46

Avslutningen på årets alpina världscup blev dramatisk ur flera perspektiv och för svensk del blev det en resultatmässig succé när allt summerats.

I kampen och slutsegern i storslalomcupen blev det slutligen Anna Fenninger som fick kliva överst på pallen, men glädjen hos tvåan Jessica Lindell Vikarby skvallrade om att det definitivt inte var någon nedslagen silvermedaljös utan glädjen stod högt i tak i svensklägret.

Dessutom såg Maria Pietilä Holmner till att förgylla dagen ytterligare i och med att lägga beslag på tredjplatsen i cupen.

Herrar körde slalom sista dagen på årets världscup och där var Markus Larsson och Axel Bäck de stora glädjeämnena med att vara femma och sexa. En suverän avslutning på en strålande säsong för Sverige, en längre summering av världscupsäsongen kommer vid senare tillfälle.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info