Hoppa till sidans innehåll

Första världscupsegern för Hansdotter

02 FEB 2014 13:09
Frida Hansdotter har många gånger varit tvåa, men under söndag slog hon till med sin första seger i Kranjska Goras världscupslalom.
  • Skapad: 02 FEB 2014 13:09

Det var tuffa förhållanden, men Frida Hansdotter tog chansen i första åket och körde in på andra plats. I andra åket gick hon ut näst sist och tack vare riktig fighting från start till mål såg hon till att vara totalt snabbast.

Underlaget i Kranjska Gora var svårbemästrat, men svenska damerna visade redan i första åket att de både hade fokus på rätt saker och att de även åkte taktiskt korrekt.

Frida var tvåa efter det första åket, endast slagen av Michalea Schifferin. Maria Pietilä Holmner var då trea samt Anna Swenn Larsson femma. Även Nathalie Eklund och Anna Swenn Larsson gick vidare till andra åket.

Förhållandena i det andra åket var inte bättre än första, men svenska åkarna hade bestämt sig för att verkligen ge sig själva chansen och den som lyckades allra bäst var Frida.

Fridas team Kranjska 20140202
Fridas team i Kranjska Gora.

Hon inledde andra åket mycket bra, stabil åkning som lade grunden till bra mellantider. När hon kom in i branten började svårigheterna, men Frida höll huvudet kallt, gav skidorna en chans att jobba i falllinjen och hennes taktiska kunnande firade stora triumfer.

Hon gick i mål som ledarinna, men då stod Schiffrin på start och redo att göra sitt andra åk. Michaela hade inte alls samma flyt i som Frida utan tappade tid, samt gjorde flera stora misstag. Shiffrin missade pallen, när hon gick i mål som sjua. Då stod det också klart att Frida Hansdotter tagit sin första världscupseger.

Förutom att det blev en seger för Sverige så var även breddinsatsen imponerande. Maria Pietilä Holmner slutade femma, Anna Swenn Larsson sexa, Nathalie Eklund 16:e och Emelie Wikström 17:e

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info