Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Scmidt Frida Tvåa i Levi. Foto: Nisse Schmidt

Frida tvåa och Maria fyra i Levi

15 NOV 2014 15:25
Frida tvåa i Levi efter två stabila åk, Maria sju hundradelar från pallen på en fjärde plats.
  • Skapad: 15 NOV 2014 15:25

Dagens tävling var en rättvis tävling där förhållandena var nästintill perfekta. Underlaget var väldigt bra, samtliga åkare hade möjlighet att prestera på lika villkor.

- Skönt att inleda säsongen med bra resultat, det visar alla i laget att vi även detta år är med i toppen säger damchef Fredrik Steinwall.

Vi hade fyra åkare med till andra åket, det var någon färre än vad vi hoppats på. Lisa Blomqvist missade andra åket med en hundradel och Emelie Wikström med sex hundradelar. Emelie hade hoppats på bättre resultat i dag, hon har åkt bra på träning´de senaste veckorna. Anna Swenn Larsson var 15:e tjej efter första åket och inledde det andra åket bra. Hon hade bra förutsättningar att klättra i resultatlistan, hon gränslade dessvärre i mitten av andra åket vilket förstörde hennes dag.

- Det var synd att Anna gränslade, hon har åkt riktigt bra på träning. Det är små marginaler i slalom, det kommer nya tävlingar där Anna har möjlighet att visa vad hon går för säger Steinwall.

Sara Hector presetade bra idag, hon gjorde sitt näst bästa slalomresultat i karriären med sin 19:e plats.

- Det var skönt att även få till det i slalom, nu ser jag fram mot kommande slalomtävlingar säger en glad Sara Hector.

Fridas andra plats idag var en bra indikation på att vi även i år har åkare i världsklass. Hon åkte två stabila åk utan några större missar.

- Åkningen kändes riktigt stabil, jag känner dock att jag har en växel till. Det är lite för säker åkning, det skall jag ändra på till kommande tävling säger Frida.

Frida åk Levi

Maria PH slutade fyra, hon låg trea efter första åket. Trots en imponernade avslutning i andra åket hann hon inte fram till tredje platsen, hon var ynka sju hundradelar efter Katrin Zettel från Österrike.

- Det var en riktig bra placering och jag är mycket nöjd med dagen, även om jag självklart vill vara på pallen säger Maria.

Maria Levi

Nu väntar några dagars vila från skidåkning innan damerna reser till USA för träning och kommande världscuptävlingar.

I morgon väntar slalom för herrar i samma tävlingsbacke som damerna. Det är ett hungrigt herrlag som idag tränade och testade tävlingsbacken efter damtävlingen.

- Det känns riktigt bra och jag är mycket taggad för att tävla i morgon säger Jens Byggmark som är väldigt nöjd med förhållandena i tävlingspisten.

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info