Hoppa till sidans innehåll

Grym laginsats av slalomkillarna i Åre

14 DEC 2014 16:01
Det blev en bra laginsats för de svenska killarna i Åre i söndagens slalom. Fem grabbar topp-15 och utropstecknet Calle Lindh som var snabbast i andra åket klättrar hela 23 placeringar och slutar sexa.
  • Skapad: 14 DEC 2014 16:01

Calle Lindh som haft ett tufft år bakom sig med skador har verkligen visat att han är en kille att räkna med i framtiden. –Jag är själv lite förvånad, jag vet att jag har åkt bra skidor på träning, så det var skönt att komma in topp 30 i första åket, men att det skulle gå så här bra hade jag inte räknat med, säger Calle Lindh.

Mattias Hargin blir bäste svensk på en fjärde plats, missar pallen precis, men det är ett steg framåt för Huddinge-åkaren. –Jag är skitnöjd och väldigt glad, det stärker en att se hur snabbt lagkamraterna åker, säger Hargin.

Andra åket som var satt av svenske tränaren Magnus Andersson var rytmisk och svängde på bra i mittpartiet, terrängen utnyttjades i backen, som annars är rätt lätt.

Jens Byggmark som fick förra säsongen grusad av en knäskada, har haft press på sig att få till resultat så han inte förlorar sin ranking. –Jag måste börja bygga upp lite bra resultat nu, det är skönt att få betryggande poäng och att få känslan att jag kan våga satsa, säger Byggis, som enligt honom själv, var lite nervös på start. Byggmark gjorde två bra åk och slutar åtta.

Bäck gör sitt bästa resultat på tre år i Världscupen med dagens femteplats. – Jag är nöjd, jag behövde det här och få lite poäng och stärka självförtroendet, säger Axel Bäck.

Det vill sig inte riktigt för André Myhrer ännu den här säsongen. Det stämmer inte för honom och han var irriterad och missnöjd efter sitt andra åk. – Jag har en bit kvar innan det är optimalt, det är bara att kämpa vidare, säger André. – Jag får försöka analysera lite om vad som händer, det ger sig väl, jag måste träna lite mer och se till att komma tillbaka starkare nästa race.

Anton Lahdenperä körde ur i första åket, och tyvärr gränslade Markus Larsson i andra åket.

Killarna åker redan imorgon måndag vidare ner till Europa för att köra Europacup, träna och sen är det Världscup igen till helgen som kommer i Italien med fart i Val Gardena, storslalom i Alta Badia och en slalom i Madonna di Campiglio innan det blir juluppehåll. 

 

Foto: Nisse Schmidt/Sportbild

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info