Hoppa till sidans innehåll

Guld och silver till Blomqvist och Monsén

24 MAR 2014 08:27
Lisa Blomqvist och felix Monsén var två stora glädjeämnen sista SM-dagen i Åre. Silver i SM och guld i ÄJYSM och båda åkarna visade upp riktigt bra skidåkning.
  • Skapad: 24 MAR 2014 08:27

SM-farthelgen i Åre avslutades med en riktig fullträff för två av våra framtidshopps inom den alpina sporten. Nu blir det några dagars vila från SM innan teknikdisciplineran ska avgöras i Tärnaby kommande veckoslut.

Två riktigt bra tävlingsdagar i Åre avslutades med "storslam" för Blomqvist och Monsén. Guld i ÄJSM och silver i SM i super-G, inte undra på att glädjen stod högt i tak i målfållan.

Hans Olsson, IFK Mora och Kajsa Kling, Åre SLK visade med besked att de i dag är obestridliga mästare i Sverige när det handlar om långa svängar i hög fart. Båda vann lördagens störtlopp och avslutningen fortsatte i samma tecken i söndagens super-G.

Det var kampen bakom dessa som blev mest intressant och där fick vi också möjlighet att se vilka yngre förmågor som behärskar dessa discipliner.

Två åkare stack ut ur mängden, både resultatmässigt, men även skidåkningsmässigt. Felix Monsén, Åre SLK och Lisa Blomqvist,UHSK Umeå har haft en positivt utvecklingskurva under säsongen och det ska bli intressant att följa dessa åkare även framöver.

Felix Monsen

I SM-tävlingen var det en hundradelssstrid mellan Felix och Douglas Hedin Östersund Frösö SLK om silvermedaljen. Douglas gjorde några misstag under slutdelen av sitt åk, vilket räckte till för att Monsén skulle kunna knipa silvermdelajen med en hundradels marginal.

Lisa Blomqvist 
Lisa Blomqvist

På damsidan blev det hemmaåkaren Mette Asp, Åre SLK som tog hand om bronset i super-G. Även hon gladde med bra skidåkning. I ÄJSM var Mette återigen inblandad i medaljstriden och återigen blev det ett brons, den här gången bakom Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK.

Bakom Felix Monsén i herrarnas ÄJSM var det IFK Moras Fredrik Bauer som tog silvret och sedan Max Gordon Sundqvist körde in på tredje plats.

Nu blir det några dagars vila från SM-tävlingarna innan det väntar storslalom och slalom kommande veckoslut i Tärnaby.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info