Hoppa till sidans innehåll

Hansdotter pallade i finalen och slalomcupen

15 MAR 2014 16:03
Frida Hansdotter slog till med sin tionde pallplats och säkrade en andraplats i slalomcupen under lördagens tävling i Lenzerheide.
  • Skapad: 15 MAR 2014 16:03

Frida Hansdotter knöt ihop den berömda säcken i säsongens sista tävling. Med en andraplats i schweiziska Lenzerheide såg hon till att behålla sin andraplats i slalomcupen och glädjen stod högt i tak i svensklägret i målfållan.

- Ja men det är otroligt roligt att kunna får kliva upp på pallen i slalomcupen, det känns riktigt stort, sa en nöjd Hansdotter efter att hon gått i mål och fått tagit mot den massiva och tunga kristallplaketten.

Mikaela Shiffrin, USA vann både tävlingen och slalomcupen, hon visade upp en bländande skidåkning och framförallt i det första åket visade hon prov på sin stabila teknik i en mycket krävande bana.

Såväl Frida Hansdotter som Maria Pietilä Holmner var rejält distanserade, över sekunden, men de låg ändå på plats två och tre inför det andra åket.

Emelie Wikström och Nathalie Eklund som var nia respektive 18:e efter första åket körde ur i det andra. Maria hittade inte alls rätt i det andra åket och halkade ner till en åttonde plats.

Frida kunde knyta ihop säcken. Hon var tvåa i slalomcupen innan Lenzerheide och såg till att hålla österrikiskan Marlies Schild bakom sig, både i tävlingen och cupen.

Matts Olsson var delad femma efter det fötsta åket i herrarnas storslalomfinal. Han hade ledningen fram till sista mellantid i första åklet, men gjorde ett misstag som kostade tid, men för andra tävlingen i rad visade Olsson vilken hög kapacitet han har.

I andra åket hittade han inte samma flyt som i det första och han halkade slutligen ner till en niondeplats, men han gick in på en delad 13:e plats i storslalomcupen, vilket ger honom bättrre startposition inför nästa säsong jämfört med när den snart gångna säsongen startade.

Olsson har tagit ett stort steg framåt, höjt sin lägsta nivå betydligt och det är glädjande att Sverige återigen har en representant i den absoluta toppen i storslalomdisciplinen.

Under söndag är det storslalom damer och slalom herrar. För svensk del återigen en högintressant dag.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info