Hoppa till sidans innehåll

Hargin - jämnheten personifierad i slalom

06 JAN 2014 19:29
Mattias Hargins facit den här säsongen imponerar. I slalomdisciplinen har han två femteplatser och en andraplats.
  • Skapad: 06 JAN 2014 19:29

Mattias Hargin har höjt sin lägsta nivå ett ordentligt hack den här säsongen. Som sämst femma i de tre världscupslalom som hittills körts och i Bormio hade han ånyo pallplatskontakt inför andra åket.

Hargin var trea efter första åket, men halkade ner till slutlig femteplats. Myhrer slutade 9:a efter varit femma och Axel Bäck klättrade från 17:e till 14:e.

Herrarnas slalomdisicplin fortsätter att vara ett riktigt getingbo. Österrikaren Marchel Hirscher vann första tävlingen i Levi. Landsmannen Mario Matt var snabbast i Val d´Isére och under måndag fick tysken Felix Neureuther kliva upp övert på pallen.

Trea olika segrare på lika många tävlingar och nu står vi inför en intensiv period då det kommer att köras slalomtävlingar varje helg ända fram till OS.

Ännu har ingen svensk varit överst på pallen, men våra slalomkillar har visat vid flertalet tillfällen att de tillhör de snabbaste i världen och den som hittills varit närmast en seger är Mattias Hargin som var tvåa i Val d´Isére och sedan har två stycken femteplatser i bagaget.

Kommande helg väntar tävlingar i klassiska Adelboden med storslalom och slalom, sedan Wengen med störtlopp och slalom och därefter  Kitzbühel med både superkombination, störtlopp och slalom.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info