Hoppa till sidans innehåll

JVM-silver i slalom till Säfvenberg

28 FEB 2014 13:36
Charlotta Säfvenberg slog under fredag till i slovaksiska Jasna och knep ett junior-VM silver i slalom.
  • Skapad: 28 FEB 2014 13:36

Efter två stabila åk stod det klart att Charlotta Säfvenberg nu kan lägga ett JVM-silver till sitt prisskåp. Charlotta som var tvåa efter första åket behöll sin position i andra och blev också bästa svenska.

Men faktum var att inför det andra åker var Magdalena "Monne"Fjällström på första plats och dessutom låg Paulina Grassl på fjärde plats. Det var upplagt för en riktig svenskdag, med möjlighet till flera framskjutna placeringar.

I det andra åket inledde Paulina Grassl för svenskarna, men hon hade ingen lycka med sig utan körde ur. När Charlotta Säfvenberg gick i mål klarade hon inte av att hålla slovakiskan Petra Vhlova bakom sig och i det läget såg det ut att bli ett brons för Charlotta.

Magdalena Fjällström gick ut som ledarinna efter det första åket,men hon höll inte hela vägen i mål. Körde ur och därmed stod det klart att silvret i JVM i slalom gick till Säfvenberg.

Lotta Säfvenberg DSC00563

Tävlingen pågår i skrivande stund, men de som återstår att köra har inga möjligheter att rubba topptrion som blev, Petra Vhlova, Slovakien guld, Charlotta Säfvenberg silver och Marina Wallner, Tyskland brons.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info