Hoppa till sidans innehåll

Jessica bästa svenska i Åres första storslalom

06 MAR 2014 20:56
Jessica Lindell Vikarby var den åkare av de svenska hoppen som lyckades bäst i Åres första världscupstorslalom.
  • Skapad: 06 MAR 2014 20:56

En sjätteplats blev slutresultatet för Jessica och Maria Pietilä Holmner slutade åtta. Österrikiskan Anna Fenninger vann före fransyskan Anemone Marmottan och Fenningers landsmaninna Eva Maria Brem var delad trea med schweiziskan Lara Gut.

Tävlingen i Åre var ersättningsrace för Kranjska Goras storslalom tidigare under säsongen och återigen fick vi vara med om en dramatisk storslalom som var öppen till sista åkare gick i mål.

Tina Maze såg till att ta ledningen i det första åket och hon visade upp en mycket stark storslalom som med ett liknande andraåk skulle bli svårslaget. Men återigen ville österrikarna någonting annat, Fenninger visade mästarklass, landsmaninnan Brem imponerade och Marmottan gjorde två stabila åk, precis som Lara Gut.

För svensk del var Jessica Lindell Vikarby även främst i det första åket och hon låg på fäjrde plats inför det andra. Maria Pietilä Holmner var inte alls nöjd med sin insats och låg nia, Frida Hansdotter var hyffsat belåten med sin 13:e plats och onekligen fanns chans till avancemang för samtliga i det andra åket.

För svensk del var det bara Maria PH och Kajsa Kling som förbättrade sin placeringar efter första. Maria körde upp sig ett snäpp till en slutlig åttondeplats och Kajsa upp till en slutlig 20:e, även om det inte var en placering Kling var helt nöjd med.

Men bäst av svenska åkarna totalt sett lyckades Jessica, även om hon tappade ett par placeringar i det andra åket. Frida Hansdotter slutade på 24:e plats och Sara Hector på 29:e. Ylva Stålnacke kvalade inte till det andra åket.

Under fredag har samtliga åkare en ny chans. Återigen är det storslalom som står på programmet och samma svenska sextett damer som körde under torsdag startar på fredag.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info