Hoppa till sidans innehåll

Klart med alpina träningsgrupper 2014/2015

09 MAJ 2014 23:10
Nu är det klart vilka åkare som kommer att tillhöra landslagets träningsgrupper inför säsongen 2014/2015. Åtta herrar återfinns i träningsgrupp ett och inte mindre än tio damer i deras dito.
  • Skapad: 09 MAJ 2014 23:10

Totalt sett är det en imponerande laguppställning som presenteras när sportchef Anders Sundqvist i går namngav åkarna i de olika träningsgrupperna.

- Ser vi till säsongen som varit och väger in de resultat som de här åkarna presterat är det onekligen en imponerande bredd. Några tar klivet tillbaka in i träningsgrupp ett efter att varit borta från den en säsong, vilket känns positivt, de har lagt ned hårt jobb på att ta sig tillbaka och är väl värda platsen, säger Sundqvist.

Vi kan också konstatera att det skett några förändringar i Team 2019 jämför med förra årets säsong.

- Det teamet ska också vara väldigt öppet, där bjuder vi också in åkare som inte finns med i teamet till både träning och tävling. Vi tror på den här modellen för att utveckla herrsidan, det ska vara en öppen miljö, men samtidigt en grupp med åkare som visat det där lilla extra eller som vi tycker har bra förutsättningar att utvecklas i en positiv riktning, säger Sundqvist.

På damsidan återkommer juniorlaget kommande säsong.

- Damsidan är stark, men även där måste vi börja se över framtiden, den satsning som vi gör i år är en start på någonting som vi har förhoppningar ska utvecklas i framtiden.

Totalt är det 35 åkare som finns med i de olika träningsgrupperna. Närmast väntar fys- och sommarträning för åkarna och i augusti är det dags att spänna pjäxorna och sätta på sig skidorna för ett första läger på snö. En ny intressant säsong stör för dörren.

Herrar grupp 1: Axel Bäck Saltsjöbadens SLK, Andre´ Myhrer Bergsjö Hassela Alpina, Jens Byggmark Tärna IK Fjällvinden, Mattias Hargin Huddinge SK, Hans Olsson IFK Mora AK, Markus Larsson Karlstads SLK, Matts Olsson Valfjällets SLK, Anton Lahdenperä Gällivare SK.

Herrar grupp 2: Calle Lindh Bergsjö Hassela Alpina, Douglas Hedin Östersund-Frösö SLK.

Team 2019: Fredrik Bauer IFK Mora Alpint, Albert Bäckman Sollentuna SLK, Dan Axel Grahn Östersund-Frösö SLK, Hannes Grym Storklintens AK, Gustav Lundbäck Luleå Alpina, Felix Monsén Åre SLK, Mattias Rönngren Åre SLK, Max Gordon Sundquist Östersund-Frösö SLK.

Damer grupp 1: Jessica Lindell Vikarby Huddinge SLK, Frida Hansdotter Norbergs SLK, Maria Pietilä Holmner UHSK Umeå SK, Anna Swenn Larsson Rättviks SLK, Emelie Wikström IFK Sävsjö, Nathalie Eklund Leksands SLK, Kajsa Kling Åre SLK, Magdalena Fjällström Tärna IK Fjällvinden, Sara Hector Kungsbergets AK, Charlotta Säfvenberg UHSK Umeå SK.

Damer grupp 2: Lisa Blomqvist UHSK Umeå SK, Ylva Stålnacke Kiruna BK, Paulina Grassl Sunne AK.

Damer juniorer: Vera Håkansson-Fermbäck Vemdalens IF, Hildur Carlsson Bygdsiljums SK, Louise Jansson Sälen IF, Lisa Hörnblad Höga Kusten Alpina.

Kontaktperson:
Sportchef Anders Sundqvist +46 70 559 2007

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info