Hoppa till sidans innehåll

Lisa slog till med JVM-silver i kombination

03 MAR 2014 18:23
Efter guld i lagtävlingen följde Lisa Blomqvist upp med en silvermedalj i damernas superkombination på junior-VM i Jasna.
  • Skapad: 03 MAR 2014 18:23

Svenska åkarna fortsätter att plocka medaljer i junior-VM. Under måndag var det dags för Lisa Blomqvist att knipa en silverpeng efter ett suveränt slalomåk. Hon var tre hundradelar från guldet - men också bara en hundradel från bronset.

Damernas superkombination i Jasna blev en hundradelsdramtik utöver det vanliga. Mellan segrarinnan Elisabeth Kappaurer från Österrike ocjh bronsmedaljösen Marina Wallner från Tyskland skiljde endast fyra hundradelar och mellan dessa återfanns Lisa Blomqvist.

Tävlingen som bestod av ett super-G och ett slalomåk inleddes med fartdisciplinen. Lisa körde där in på elfte plats, 1,35 sekunder efter ettan Corinne Sutter från Schweiz.

När det sedan blev dags för slalomåket så var Lisa näst snabbast med sluttiden 55.31, endast Marina Wallner var snabbare med tiden 55.03 och det gjorde att båda de tjejerna tog ett ordentligt kliv upp i resultatlistan.

Men österrikiskan Elisabeth Kappaurer, som var snabbare i super-G:n än både Lisa och Marina, nådde de aldrig i kapp, men som sagt det blev en hundradelsdramatik utöver det vanliga.

Nytt silver till Sverige och för Lisa var det andra medaljen i Jasna. Övriga svenska placeringar i kombinationen var: 20) Magdalena Fjällström, 35) Hanna Westman, 36) Lisa Hörnblad, 52) Helena Rapaport

Resultat: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78369

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info