Hoppa till sidans innehåll

Longines Future Ski Champions race 2014

22 DEC 2014 15:58
Några timmar efter att sista dam i Val d'Isére's Världscup har gått i mål var det dags för morgondagens stjärnor att äntra scen. Varje år arrangeras Longines Future Ski Champions race i världscupsbacken.
  • Skapad: 22 DEC 2014 15:58

Longines Future Ski Champions race 2014 är en inbjudningstävling för ungdomar under 16 år, vartannat år bjuds flickor in, vartannat år pojkar.
I år var det tjejernas tur att få komma till Frankrike, 13 stycken från 13 olika nationer. Vad de får uppleva på plats är liknande underlag och arrangemang som är runtomkring en vanlig Världscup, allt från nummerlappsdragning, besikning av banan, intervjuer före tävling och en vinnarcememoni inne i centrala Val d'Isére.

Årets vinnare heter Carlotta Saracco från Italien och är 15 år gammal, Saracco vann denna storslalom i en tajt tävling före Nella Korpio (FIN) och vår svenska Ida Dannewitz, Uppsala SLK som kom på en fin tredje plats!
- Ida är en härlig tjej med rätt inställning till idrotten som kan hjälpa henne mycket långt, säger Mattias Aronsson, ordförande i Skidförbundets arbetsgrupp för barn- och ungdom, som var med Ida på plats. Tävlingen i helgen har om möjligt gett henne ännu mer inspiration att jobba framöver och utvecklas år rätt håll. Ida fick också under sin vistelse i Val d'Isére hänga lite med Kajsa Kling som var där och tävlade.

Longines Future Ski Champions race är ett samarbete mellan FIS och Longines och görs för att marknadsföra den alpina sporten hos de yngre. Uttagningskriteriet för vem från Sverige som får åka är den tjej/kille som vann USM i storslalom föregående säsong. 

Följande tjejer stod på startlinjen i årets tävling:
Keely Cashman (USA)
Martina Willibald (GER)
Carlotta Saracco (ITA)
Karen Smadja-Clement (FRA)
Mihaela Kehayova (BUL)
Andrine Mathea Maarstol (NOR)
HyoBin Yo (KOR)
Ziva Otonicar (SLO)
Ida Dannewitz (SWE)
Ida Stimac (CRO)
Brianna MacDonald (CAN)
Misato Koba (JPN)
Nella Korpio (FIN)

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info