Hoppa till sidans innehåll

Maria slog till med en ny pallplats i Bormio

05 JAN 2014 13:33
Redan i Lienz visade Maria Pietilä Holmner att formen var god. Då lossnade skidan. I Bormio satt utrustning fast och då blev det en pallplats.
  • Skapad: 05 JAN 2014 13:33

Maria Pietilä Holmner, storslalomtjejejen som blev slalomtjejen som hittade tillbaka i storslalom och nu även gjort det i slalom. I Bormio slog hon till med säsongens andra pallplats och den här gången i slalomdisciplinen.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin var enda åkare som kunde matcha Maria under söndagens slalomtävling.

Redan i det första åket tog duon ett ordentligt grepp om tävlingen. Att Mikaela kunde göra det var inte så konstigt med tanke på hennes tidigare startnummer, men Maria som hade nummer 13 gjorde ett suveränt första åk på det oroliga underlaget och slog sin in bara tre hundradelar bakom Shiffrin.

I det läget hade Sverige desssutom Frida Hansdotter på en fjärde plats - och inte mindre än ytterligare fyra tjejer vidare till andra åket.

Anna och Lotta Levi 20131116-682-454

Vi har vant oss vid bra breddinsatser av Sverige och slalomtävlingen i Bormio blev inget undantag. Sex åkare bland de 21 främsta, och en av dessa på pallen.

Maria PH behöll sin andraplats efter det andra åket, hade möjlighet att hota Shiffrin, men ett par små misstag kostade tid och även om hon tog ledningen över fransyskan Nastasia Nonsen när hon gick i mål, fick hon se sig besegrad av Shiffrin med 13 hundradelar.

Näst bästa svenska blev Anna Swenn Larsson på åttondeplats. Frida Hansdotter slutade 10:a och Emelie Wikström körde in på en 12:e  plats. Charlotta Säfvenberg gjorde återigen en bra tävling och gick in på 16:e, missade i sista långsvängen i andra åket annars hade hon varit snäppet högre i listan. Nathalie Eklund slutade 21:a, kanske inte vad hon hoppats på, men åken var stabila utan större misstag, men under söndag saknade hon lite tempo för att vara med i den absoluta toppen och fightas.

Under trettondagen är det herrarnas tur att köra slalom i Bormio. Återstår att se hur de yttre förutsättningarna påverkar deras tävling. Enligt prognoser ska det blir kallare under natten, vilket skulle kunna innebära att den fiktiga snön fryser och gör det hela optimalt. Vi hoppas på nya pallplatser under måndag.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info