Hoppa till sidans innehåll

Myhrer tillbaka på pallen i Adelboden

12 JAN 2014 20:12
Ett bra första åk följdes upp av ett ännu bättre andra. André Myhrer var därmed tillbaka på podiet med en andraplats i Adelboden.
  • Skapad: 12 JAN 2014 20:12

André Myhrer har den här säsongen oftast åkt bra skidor, men små misstag har gjort att han missat pallen. Men när han skar mållinjen i Adelboden knöt han näven och såg segerviss ut. Hirscher var dock snäppet bättre, men Myhrers andraplats var en insats med mersmak.

Förra årets tävling i Adelboden var allt annat än succé för det svenska laget. Under söndag tog slalomkillarna en gruvlig revansch och de satte nivån redan i det första åket.

Fem åkare av sex vidare till det andra åket och tre av dessa var bland de tio främsta och allra överst Mattias Hargin.

Andra åket blev en riktig rysare, där Markus Larsson svarade för en bra insats, både tekniskt och taktiskt.

André Myhrér slog sedan till med ett riktigt kanonåk, inga stora misstag, kanske några mindre i sista branten, men han skar mållinjen som ledare och knöt näven i luften som tecken på att det där var han helt klart nöjd med.

Myhrer Adelboden gitarr 20140112

Endast Marchel Hirscher kunde straffa André. Mattias Hargin som hade ledningen fram till sista mellantiden gjorde ett litet misstag under sista tredjedelen och det kostade honom pallplatsen. Aldrig roligt att vara fyra, men återigen visade Mattias vilken hög lägstanivå han har den här säsongen.

Markus Larsson hamnade slutligen på en sjundeplats, klättrade tre placeringar från första åket och tre svenskar bland de sju främsta är ett riktigt styrkebesked.

Men det var inte bara på herrsidan som svenska landslaget hade framgångar. Damerna tävlade i går i superkombination och Sara Hector slog till med personbästa i världscupen. Slutade på femte plats efter ett suveränt bra slalomåk.

Hon var på 29:e plats inför slalomen, fick därmed ett bra utgångsläge och det utnyttjade hon till fullo. Stabil åkning, frisk satsning gjorde att endast fyra åkare klarade av att ta sig förbi Hector i totallistan.

Återigen en givande helg för de alpina landslagen, men redan nu på tisdag är det dags igen. Damerna kör slalom i Flachau och sedan blir det kombinationstävling herrar på fredag. Därefter väntar en ny helg med både störtlopp och slalom.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info