Hoppa till sidans innehåll

Olsson slog till med personbästa i St Moritz

02 FEB 2014 16:48
Matts Olsson var sjua i Val d´Iserés storslalom före jul. Det resultatet tog honom till OS i Sotji och under söndag visade han att formen är fortsatt bra.
  • Skapad: 02 FEB 2014 16:48

Redan i det första åket när Matts körde in på en femte plats visade Olsson att han behärskar svåra förhållanden och kan mäta sig med de allra bästa. I andra klättrade han ett steg och succén var ett faktum.

- Jag var ganska överraskad när jag gick i mål i första åket och att jag låg på femte plats. Kändes inte riktigt som ett sådant åk ooch sedan hade jag även en stor miss på slutet, säger Olsson.

Att göra ett åk under de förhållanden som var i St Moritz är bra, men att sedan gå in och göra ytterligare ett lika stabilt åk, kanske till och med snäppet bättre tyder på klass och kvalitet.

Under fjolåret hade Matts en tung period när han upplevde att utvecklingen inte gick i den riktning som han själv hoppats. Den här säsongen har han tagit steg för steg och gårdagens storslalom i St Moritz är ett kvitto på att Olsson tagit ytterligare ett kliv i sin karriär.

Han missade dock pallen, men framför sig hade han idel ädel storslalomadel. Ted Ligety USA dominerade tävlingen totalt och vann i överlägsen stil, därefter kom Marchel Hirscher och fransmannen Alexis Pinterault.

Andre Myhrer var andre svensk i tävlingen och han slutade på en 18:e plats.

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info