Hoppa till sidans innehåll

SM-veckan avslutad - Sälen Winter Games nästa

10 APR 2014 00:00
SM veckan, med fart i Åre och Teknmikgrenar i Tärnaby är nu passerad. Nu siktar vi in oss mot Sälen Winter Games 10-13 april.
  • Skapad: 10 APR 2014 00:00

Årets SM-tävlingar blev, som tidigare meddelats på nyhetsplats, en blandning av favoritsegrar och rejäla överraskningar. Åkare som tog sina första SM-medaljer, men också utökade en redan tidigare diger plakettsamtling.

Två åkare som var mycket positiva överraskningar under SM-dagarna var Lisa Blomqvist, Umeå och Felix Monsén, Åre. Att båda hade kapacitet att vara med och slåss i toppen rådde inga tvivel om, men att de båda skulle slå till med SM-guld i storslalom var kanske inte helt tippat.

Hans Olsson och Kajsa Kling visade under dagarna i Åre att de är obestridliga mästare i fartdisciplinerna, men där visade också Lisa och Felix att de håller hög klass, med sina silvermedaljer.

Anna Swenn porträtt 2013
Anna Swenn-Larsson

I slalomdisciplinen blev det Axel Bäck och Anna Swenn-Larsson som tog hand om gulkden. Inga jätteöverraskningar med tanke på hur de båda avslutat världscupsäsongen, men en del av konkurrensen fösvann också när annars ståsäkra Markus Larsson och Frida Hansdotter körde ur i andra åket.

Axel Bäck 2013
Axel Bäck

SM-tävlingarna är över för den här säsongen och nu laddar vi om för Sälen Winter Games 10-13 april. En festlig skid-weekend där landslagsåkare, ledare, klubbar, samarbetsparnters,unga och gamla kommer att ha riktigt roligt tillsammans på snö.

Skribent: SSF

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info