Hoppa till sidans innehåll

Sara Hector tar sin första världscupsseger

29 DEC 2014 16:49
En väldigt lycklig Sara stod i mål efter söndagens storslalom och trodde nog inte riktigt det var sant. Första världscupssegern var ett faktum och unga Hector fick kliva högst upp på pallen.
  • Skapad: 29 DEC 2014 16:49

Efter pallplatsen i Åre var det ingen som var riktigt förvånad, Sara har åkt väldigt bra och snabbt på träning under hösten. Sen var det inte om segern skulle komma utan snarare när. Österrikiska Kühtai kommer nog alltid vara en speciell plats för Sara, där hon tog sin första seger i världscupen. 
Många av tjejerna hade problem med sikten uppe på glaciären, där dimma och snö gjorde det svårt att se, men det verkade inte bekomma Sara det minsta som körde på hårt och aggressivt. Efter första åket låg hon tvåa, bara 0,27 sekunder efter ledande Mikaela Schiffrin. I andra åket kunde amerikanskan inte riktigt hålla samma fart som Sara, och tappade tid på slutet och segern var ett faktum. – Jag är jätteglad, jag var nervös hela dagen, men jag har varit fokuserad också, det är två bra kombinationer. Jag älskar att drömma, och jag har drömt om att vinna en Världscup väldigt länge, så det känns helt underbart, sa en glädjerusig Sara Hector efter sin seger.

Lyssna på Saras segerintervju här 

Övriga svenska tjejer hade problem med att köra på som de brukar, många hade som sagt problem med sikten på glaciären där det inte finns några referenser. Frida Hansdotter slutade på en 20:e plats, Jessica Lindell Vikarby 22:a och Maria Pietilä Holmner 25:a. Nathalie Eklund, Ylva Stålnacke och Kajsa Kling kvalade inte till andra åket.

Herrarna körde under söndagen ett störtlopp i italienska Santa Caterina, en ny ort på världscupcirkusen. Tidigare år har mellandagstävlingarna gått i Bormio men i år var de flyttade till just Santa Caterina. På grund av blåst och snöfall ställdes den andra träningen in, så med bara ett genomåk i backen var det många som hade problem med att hitta rätt i en backe med mycket terräng och kanter.
Hans Olsson var enda svensk på start, han fick tyvärr inte med sig några världscuppoäng utan slutade på en 42:a plats, 2,19 s efter segrande Travis Ganong, USA, som liksom Sara Hector, tog sin första världscupseger i karriären.

Måndagens slalom visade åter igen ett formstarkt svenskt lag. Ingen pallplats, men ändå tre tjejer topp-10. – Jag är nöjd med min fjärdeplats, klart att det hade varit roligare att stå på pallen, men det har gått fyra slalomtävlingar och jag har inte varit sämre än fyra, säger Frida Hansdotter efter tävlingen.
Maria klättrade några placeringar efter andra åket och slutade femma, och Anna Swenn Larsson kom in på en nionde plats. Emelie Wikström som hade ett mindre lyckat första åk, slutade på en 24:e plats och fick med sig några världscuppoäng. Sara Hector, Nathalie Eklund och Ylva Stålnacke kvalade tyvärr inte till andra åket.

Foto: Nisse Schmidt / Sportbild 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info