Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Schmidt Maria PH i Sölden

Sju tjejer och sex killar till start i fredagens storslalom

11 DEC 2014 22:41
Nu har hela svenska laget kommit på plats i Åre. Det är inte mindre än 20 åkare från herr- och damlaget som kommer starta under helgens fyra tävlingar.
  • Skapad: 11 DEC 2014 22:41

Idag har det varit presskonferens på åkarnas hotell. Det är många som passar på att få sig en liten pratstund med våra åkare för att kolla till formen, tankar inför VM i Vail och hur det känns att vara på hemmaplan i Sverige och tävla.

Tjejerna som årligen tävlar här i Åre har rutin på backen, men killarna var här senast 2009 när det var världscupfinal, så för dem blir det lite nytt, men det är ändå ”hemma” och många av killarna ser det som en fördel.

På fredag blir det dubbla tävlingar, damerna kör en storslalom med första start kl.10.00 och andra åket startar kl. 13.00.
Jessica Lindell Vikarby, var trea i mars när Åre gästades av damernas alpina världscupcirkus, men det har inte riktigt gått som tänkt nu i början av säsongen med en elfte plats i Sölden och en 27:e plats i Aspen.
- Jag har en positiv känsla i kroppen och på träning har åkningen nu på slutet funkat bra så nu måste jag bara knyta ihop säcken, men det är lite stressande över att resultaten inte blir som jag vill, säger Jessica.

Matts Olsson som startar i första startgrupp (1-15) men inte är bland de 7 seedade, hamnade lyckosamt på de låga numren i herrarnas storslalom och startar med nummer nio. Killarnas tävling drar igång kl.16.00 och andra åket startar kl.19.00. Även om årets säsong börjat bättre placeringsmässigt än förra året så säger Matts att han hade hoppats på att han skulle vara bättre så det känns lite skit. – Jag skulle vilja kunna göra en miss och ändå få en bra placering, det gäller för mig att få upp en högre fart, fortsätter Olsson.

André Myhrer har under försäsongen fått lägga ner mycket tid under träning på att testa skidor. – Det tar tid att byta skidmärke med mycket tester, speciellt för storslalom, men jag tycker att jag har hittat min set-up nu, säger Myhrer.
- Storslalomen i Sölden var ok med en 20:e plats men i Beaver Creek blev det inget andra åk för mig, jag var rätt nöjd med åket när jag kom i mål och blev väldigt förvånad när jag såg tiden och att jag var sämst, det är typ den värsta känslan, fortsätter André Myhrer.

Backen i Åre ser väldigt fin ut. Organisationen har gått in och balkat, injicerat med vatten, för att få riktigt hårt underlag.

Svenska startnummer i damernas storslalom fredag 12 dec:
Maria Pietilä Holmner, UHSK Umeå SK – 4
Jessica Lindell Vikarby, Huddinge SK – 7
Frida Hansdotter, Norbergs SK – 19
Kajsa Kling, Åre SLK – 24
Sara Hector, Kungsbergets Alpina – 25
Ylva Stålnacke, Kiruna BK – 37
Anna Swenn Larsson, Rättviks SLK – 43

Svenska startnummer i herrarnas storslalom fredag 12 dec:
Matts Olsson, Valfjällets SK – 9
André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina– 25
Calle Lindh, Bergsjö-Hassela Alpina – 38
Mattias Rönngren, Åre SLK – 61
Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK – 67
Max Gordon Sundquist, Östersund Frösö SLK – 68

Foto: Nisse Schmidt/Sportbild  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info