Hoppa till sidans innehåll

Skidor så in i Norden

13 OKT 2014 14:27
Vad skiljer svensk och norsk utveckling, både inom längd och alpint? På Hälsinglands SFs Skidting fanns denna intressanta punkt på agendan. På plats fanns både Ville Bylin och Per-Åke Yttergård från Svenska Skidförbundet.
  • Skapad: 13 OKT 2014 14:27

När Hälsinglands skidförbund höll Skidting i Bollnäs 26–27 september så deltog förutom distriktets längd- och alpinklubbar även Norska Skidförbundets utbildningschef Per Nymoen och från Svenska Skidförbundet Per-Åke "Perra" Yttergård, nationell chef längd, och Ville Bylin, alpin chef. Även en alpin representant från norska skidförbundet skulle ha varit på plats, men han fick tyvärr förhinder.

Tinget kallades i år för "Skidor så in i Norden" och det var precis vad det blev – skidsnack i timmar som gav alla deltagare en god inblick i det spännande utvecklingsarbete som pågår inom skidor i Norge och Sverige.

Lasse "Blixten" Jonsson var moderator och fick igång bra diskussioner i ämnet "Hur jobbar vi inom svensk kontra norsk skidåkning". Diskussionerna spännde över allt från barn- och ungdomsfrågor till landslagsverksamhet.

En hel del fokus lades på värdegrundsarbetet som vi ser som viktigt och bör genomsyra klubbarnas utveckling i alla led.

I stora drag fann vi att vi har mycket gemensamt – men att vi fortfarande har en hel del att lära av varandra. Det var ett mycket intressant och lyckat möte – som vi gärna ser en fortsättning på. 

Skribent: Lotte Jernberg

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info