Hoppa till sidans innehåll

Skolningsläger 2 Björnrike 12–15/12

15 JAN 2014 15:15
Här följer en rapport från skolningsläger 2 författad av regiontränarna och Lars Melin
  • Skapad: 15 JAN 2014 15:15

Vi har varit i Björnrike på det andra alpina skolningslägret under tre dagar där vi på torsdagskvällen blev mottagna av stormen Ivar. Strömmen försvann på kvällens samling, det blåste ner träd lite överallt i området, men alla kom säkert till sitt boende. Blåsten avtog natten mot fredag så att skidåkningen kunde genomföras utan problem.

Vi hade fem grupper med cirka 15 ungdomar i varje grupp. Ungdomarna åkte både bana och friåkning. 13 ledare, region- och gymnasietränare,  utvecklade ungdomarnas tekniska grunder och linjeval.

Under fredagens samling diskuterades skidgymnasier mellan gymnasietränarna och ungdomarna. Fokus låg på vilka skyldigheter och möjligheter som man har och får när man studerar på skidgymnasium. Det blev många diskussioner om hur det är att bland annat flytta hemifrån, klara hushållssysslor, skolan och träning.  Det betonades många skyldigheter, men vi avslutade med att det viktigaste är att man skall ha kul i sitt idrottande.

Lördagssamlingen hade Tomas Gustafsson en diskussion med ungdomarna om att sätt mål och uppfylla målen. Tomas har ju själv varit i situationen att sätta ett relativt högt mål, i att ta OS Guld på 10 000 meter skridsko, som han även uppfyllde. Han berättade om sina glädjestunder och även de stunder när han och andra tvivlade på sin målsättning, det var uppskattat av ungdomarna att få lyssna på hans berättelse, om sin väg mot OS guld.

Vi måste rikta ett tack till Skistar och Björnrike, som gav oss kanonförutsättningar att genomföra lägret på ett proffsigt sätt.

Nu har ju tävlingssäsongen kommit igång, och det är ett fåtal veckor kvar till nästa skolningsläger som genomförs i Sälen, vill bara önska ungdomarna lycka till i vinter och hoppas att de utvecklas som idrottare.

Vi syns och hörs i vinter!

Regiontränarna och Lars Melin

Skribent: Lotte Jernberg

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info