Hoppa till sidans innehåll

Stålnacke vinnare av storslalomcupen i EC

14 MAR 2014 16:21
Ylva Stålnacke har en strålande säsong bakom sig och under fredag blev det klart att tog hem storslalomcupen ingående i Europacupen.
  • Skapad: 14 MAR 2014 16:21

Ylva Stålnacke inledde Europacupsäsongen på ett strålande sätt när hon slog till med två pallplatser i premiären i Levi. Tvåa och trea var resultatet där, vilket senare följdes upp med seger i schweiziska Zinal.

Under fredag avslutades storslalomcupen med tävlingar i Soldeu i Andorra och även om inte Ylva slog till med någon framskjuten placering räckte hennes 14:e plats till att säkra storslalomcupen.

Men även om inte Ylva var på pallen blev det ändå svenskt på podiet. Sara Hector såg till att köra in på en andra plats och de svenska åkarna fortsätter leverera bra resultat. Veronica Smedh var 22:a, övriga körde ur.

I morgon avgörs slalomcupen och Anna Swenn-Larsson ligger på andra plats. Hon kan inte avancera med tanke på att hon är i Lenzerheide och kör världscupfinal. Om hon får behålla sin plats återstår att se, Magdalena Fjällström ligger förnärvarande på femteplats i den cupen och har chans att ta sig upp till en andra plats.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info