Hoppa till sidans innehåll

Storskrällen Sara Hector på pallen

12 DEC 2014 20:23
En bubblande Sara Hector ger intervjuer i mål och förstår nog inte riktigt vad hon har gjort. Med startnummer 25 i första åket fick hon till ett kanonåk och åkte in endast 0,08 s efter ledande Eva-Maria Brem.
  • Skapad: 12 DEC 2014 20:23

En ovan sits för Sara, som tidigare har en elfte plats som bästa placering i världscupen. - Det hinner gå en miljard tankar på start, jag hade ändå en bra känsla att det skulle gå bra idag, säger Sara och fortsätter, jag har drömt om att få stå där uppe och vara i den positionen. Det var kul nervöst och inte pressande nervöst.
Efter några trevande första svängar i andra åket började Sara åka bättre och höll i hela vägen ner till mål, la sig 0,20 s efter ledande Tina Maze. Lite småmissar av ledaren Brem efter första åket som tappade tid och andra platsen för Sara var klar. 
På frågan varför det har börjat släppa den här säsongen säger Sara att hon har börjat åka konstant bättre hela tiden på träning. Och mentalt har hon också hittat mer rätt i år där självförtroendet stärkts tävling efter tävling.


Jessica Lindell Vikarby var trea efter första åket, men missade lite i övre delen i andra åket och tappade tid, men allt som allt var hon nöjd, det här var ett kliv framåt. – Jag är jättenöjd, det här är ett kvitto på att jag fortfarande kan åka fort, säger Jessica, som efter en tuff start på säsongen blev sjua i dagens tävling.

Maria Pietilä Holmner var inte så nöjd efter första åket där hon gjorde ett flyg över Russisprung som ”kändes mer som backhoppning” enligt henne själv och sen lite för mycket missar. Men hon hade tredje tiden i andra åket och fick till det åket riktigt bra, klättrade några placeringar och slutade på en nionde plats.

Calle Lindh fick till ett kanonåk i första och åkte in med 15:e tid från startnummer 38. Tyvärr grusades chanserna till en bra placering, efter några skarpa svänga i mitten av banan. – Jag trycktes ut där vid de käpparna och var tvungen att trycka till skidorna lite mer, och då vart det en innerskida och en uråkning istället, säger Calle Lindh.
Både Matts och André hade lite för många missar hela vägen ner under andra åket. - Jag blir lite fundersam, vet inte riktigt vad som inte funkar. Det känns bra när jag åker, säger en besviken André efter andra åket.

Imorgon är det slalom som gäller för tjejerna. Födelsedagsbarnet Frida Hansdotter står på start med röd nummerlapp för första gången i karriären. – Det känns superkul att ha den där västen och att leda slalomcupen, jag har haft bra och stabil åkning och det visar att det räcker långt, det känns bra för självförtroendet att ha med sig det, säger Frida Hansdotter. Hon fortsätter: - Jag har försökt utmana mig mera, inte alltid köra så säkert, jag tycker att jag har mer i mig som jag inte fått ut på tävling.

Starttider för tjejerna imorgon är 09.30 och 12.30, tävlingarna sänds i Svt och Eurosport.

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info