Hoppa till sidans innehåll

Storslam för tjejerna i Åre

13 DEC 2014 16:04
Det var en känslosam Maria Pietilä Holmner som tog emot kramar från lagkamraterna och familjen i mål. Första segern på fyra år, och på hemmaplan dessutom. – Det känns extra skönt för mig själv att jag bevisat att jag kan vinna igen, säger Maria PH.
  • Skapad: 13 DEC 2014 16:04

Maria ledde redan efter första åket, med ett åk som enligt henne själv inte var perfekt. PH har tidigare ofta varit snabb i ett åk, men idag fick hon verkligen till det. – Jag får skita i att jag snabb i första, nu måste jag åka ett till snabbt åk om jag ska vinna det här, sa hon inför det andra åket.

Det var som sagt fyra år sen sist som Maria stod högst upp på pallen i en slalomtävling. Det har varit några år med skador, som hon sen kommit tillbaka från och legat där på platserna 4-5-6. – Jag vill vara på pallen! Så klart att jag ibland har tvivlat och blivit frustrerad att jag inte får ut det jag kan på tävling, så det känns extra skönt för mig själv att visa att jag kan vara där högst upp, säger Maria PH. – Jag är stolt över mig själv, idag är jag faktiskt bäst i världen, det är coolt att kunna säga det, fortsätter PH.

Födelsedagsbarnet Frida Hansdotter, hade slagläge från första åket när hon gick ut som tredje sista i andra åket. Frida fick till ett fint åk och när Frida korsar mållinjen gör hon det bara 0,02 s före Mikaela Schiffrin, i de små marginalerna sport. – Det är otroligt skönt, jag har varit på pallen nu i de tre första slalomtävlingarna den här säsongen, jag som brukar vara lite svårstartad!

Med sin tredje plats i dagens slalom behåller Frida greppet om slalomcupen och får så även behålla den röda nummerlappen över julledigheterna. – Jag tycker att jag åker bra de övre bitarna, den här backen i Åre är rätt svår, säger Frida, och fortsätter, det är kul att få tävla på hemmaplan och känna publikens stöd, och så tycker jag att jag gav mig själv en bra födelsedagspresent!

Det blev ett lyckokast för det svenska damlaget med tävlingar på hemmaplan i Åre. Tre pallplatser på två dagar av laget med en härlig mix av unga, hungriga, lite äldre, rutinerade. – Det är få förunnat, det stärker oss väldigt mycket, det är häftigt att få vara en del av det här laget, avslutar Maria.

Anna Swenn Larsson som låg tia efter första åket, tappade lite i slutet av banan och blev tillslut 12:a. Nathalie Eklund, Sara Hector och Charlotta Säfvenberg kvalificerade sig inte till andra åket, Emelie Wikström och Ylva Stålnacke åkte tyvärr ur i det första. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info