Hoppa till sidans innehåll

Succéavslutning på världscupen i Åre

08 MAR 2014 15:33
Det blev stor succé när världscupen i Åre avslutades med damernas slalom. Maria Pietilä Holmner tvåa, Anna Swenn Larsson trea och Frida Hansdotter fyra. Det var bara amerikanskan Mikaela Shiffrin som var snabbare.
  • Skapad: 08 MAR 2014 15:33

Redan i första åket visade svenska åkarna att de skulle vara med och fightas om platserna på pallen.

Sedan i takt med snöflingorna som yrde tätt i andra åket dansade tjejerna ner och när allt var klart var det dubbelt svenskt på podiet.

Maria Piteilä Holmner har gjort det tidigare, men för Anna Swenn Larsson var det första gången som hon fick kliva upp på en världscup-pall.

- Jag fattar inte vad det egentligen är som händer, det här är helt fantastiskt, absolut det bästa som hänt i min karriär, sa Anna Swenn Larsson och hade svårt att riktigt veta vilket ben hon skulle stå på.

Hon strålade av lycka, precis som Maria Piteilä Holmner som var trea efter det första åket och tog över ledningen från Anna när hon gick i mål, vilket slutligen räckte till en andra plats.

Maria PH Åre 20140308

Frida Hansdotter som var den svenska som var bäst efter första åket med en andraplats efter suveräna Mikaela Shiffrin, kunde inte rubba sin landsmanninnor utan gick i mål som trea. Shiffrin försvarade sin ledning från åk ett och vann totalt.

Men därefter var det tre svenskor och det blev återigen en uppvisnining i både bredd och topp från det svenska damlaget.

Bakom topptrion, åkte Emelie Wikström in på en 13:e plats och Magdalena Fjällström körde in på 18:e. Fem svenska tjejer bland de 18 främsta och två på pallen. Avslutningsdagen på årets världscuptävlingar i Åre blev en stor succé.

Nu återstår finalerna i Lenzerheide kommande veckoslut för världscupåkarna. Redan på onsdag är det dags för störtlopp och sedan avgörs sista racet på söndag.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info