Hoppa till sidans innehåll

Svensk succé - JVM-guld i lagtävlingen

02 MAR 2014 17:58
Sverige försvarade sitt guld i junior-VM när en kvartett juniorer under söndag vann lagtävlingen i VM i slovakiska Jasna.
  • Skapad: 02 MAR 2014 17:58

Lagtävlingar i alpint och Sverige är en mycket lyckad kombination. Under söndag visade de svenska juniorerna att de tillhör den absoluta världstoppen på juniorsidan när de försvarade sitt guld från fjolåret, efter seger mot Schweiz i finalen.

- En otroligt stark prestation, lagtävlingen blir allt viktigare för alla nationer och att vinna den är stort. Att vi sedan klarade av att försvara guldet från fjolåret gör det ännu roligare, säger tränare Thomas Ericson.

Åkarna som ingick i det svenskas laget var Magdalena Fjällström, Lisa Blomqvist, Gustav Lundbäck och Max Gordon Sundquist. Laget inledde med att besegra Polen, sedan Frankrike och Norge innan de ställdes mot Schweiz i finalen.

JVM guld Jasna 20140302

Inte heller schweizarna kunde hota Sverige utan kvartetten såg till att vara snabbast och därmed bärga guldet till Sverige. JVM fortsätter nu med teknikgrenar för grabbarna och sedan fartgrenar för tjejerna.

Sedan tidigare har Sverige en silvermedalj i slalom genom Charlotta Säfvenberg, dessutom tidigare under söndagen var Fredrik Bauer och Felix Monsén åtta respektive 15:e i herrarnas störtlopp.

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info