Hoppa till sidans innehåll

Temperaturen höjs inför världscupens final

10 MAR 2014 15:19
Två pallplatser i damernas slalom i Åre. Tre herrar bland de tio främsta i Karanjska Goras slalom. De svenska alpina landslagen är ordentligt på gång igen inför kommande helgs världscupfinaler i Schweiz.
  • Skapad: 10 MAR 2014 15:19

Svenska damlaget var ytterst nära storslam i Åres avslutande slalom, men placeringarna 2, 3 och 4 imponerar. Herrarna var 7, 9 och 10 i Kranjska Gora och sammantaget var näst sista tävlingshelgen en styrkedemonstration av svensk utförsåkning.

Lägger vi dessutom till enskilda åk och insatser under damernas storslalom under fredag i Åre visades visade Sverige upp framgångar och ett register som sträcker sig över även storslalomdisciplinen.

Matts Sölden 20131027

Matts Olsson första åk i Kranjska Gora under lördag var imponerande. Han var på tredje plats och på de två första mellantiderna var svensken snabbare än suveränen Ted Ligety. Oavsett hur Matts kommer att avsluta säsongen har han tagit ett stort steg framåt. Han körde ur i det andra åket i Kranjska men visade med besked vilken kapacitet han har och även om det är tävlingar kvar den här säsongen kittlar det redan att fortsätta följa honom under nästa säsong.

Åre-Anna-Swenn-MariaPh-Podie-8176

På damsidan var Anna Swenn Larsson stora utrospteckent när hon körde in på sin första pallplats i världscupen i och med tredjeplatsen i Åre. En ny ung lovande åkare har tagit ytterligare ett kliv och breddar den redan i dag mycket breda toppen i svenska slalomlandslaget.

Axel Bäck 2013

Tredje utropstecken under helgen som gick var Axel Bäck som i Kranjska Goras slalom slog till med en total tiondeplats. Åkte bra i inledningen av första åket, tappade sedan och kvalificerade sig till andra åket, men han hade ändå inte fått ut all den skidåkning som han har kapacitet för. I andra blev det dock annat. Med det åkets näst snabbaste tid klättrade Axel (en hundradel efter Alex Pinturault) till en slutlig 10:e plats.

Lägger vi samman dessa ovan nämnda tre insatser, men det som presterades av övriga åkare så går vi mot en spännande avslutning i Schweiziska Lenzerheide kommande helg. Svenska åkare är med och slåss om pallplatser i de olika grencuperna, slalom damer, storslalom damer och slalom herrar.

Dessa startar i finalerna

Damer störtlopp och super-G: Kajsa Kling

Damer storslalom: Kajsa Kling, Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner.

Damer slalom: Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström, Nathalie Ekklund.

Herrar storslalom: Matts Olsson

Herrar slalom: Mattias Hargin, Markus Larsson, Axel Bäck, Anton Lahdenperä.

SVT och Eurosport sänder från avslutningen i Lenzerheide med start onsdag. Sändningstider: www.svt.se eller www.eurosport.com

Kontaktperson på plats: Peter Albertsson, mediekoordinator: +46 70 397 0092

Skribent: Peter Albertsson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info