Hoppa till sidans innehåll

Åtta snabba frågor till Mattias Hargin

10 NOV 2014 17:21
Vi har ställt åtta snabba frågor till Huddingesonen Mattias Hargin som ger lika många svar.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:45

I dag har vi ställt åtta snabba frågor till Huddingesonen Mattias Hargin som ger oss åtta snabba svar. Mattias ser verkligen fram mot en spännande säsong och hoppas på ytterliggare framgångar i pisten. Mattias har de senaste veckorna varit i norra Sverige och haft väldigt bra träning. I mitten av förra veckan reste han och hans lagkamrater till Levi i norra Finland. Där har de haft förmånen att få träna i tävlingshanget i väldigt bra förhållanden. Denna vecka kommer Mattias och de andra i landslaget slipa de sista detaljerna i Gällivare och Kåbdalis.

Namn: Mattias Hargin
Ålder: 29
Uppväxt i: Huddinge

Hur har sommarträningen och hösten på glaciär varit?
Vi har haft en grym försäsong med många bra läger på glaciärerna i Schweiz/Österrike. Sommaren i Europa har ju varit riktigt dålig vilket gjort att glaciärerna detta år erbjudit väldigt fina förhållanden under Aug/sep.
Vilken är din favoritövning under barmarksperioden?
Skulle mer vilja nämna core (bålträning) i allmänhet vilket jag tycker är roligast att träna. Framför allt då jag vet hur viktigt det är som slalomåkare att ha en strak bål, att kunna stå emot alla krafter vid snabba svängväxlingar.
Vilken är din favoritglaciär under höstträningen?
Sölden, de öppnar lite senare på hösten och är helt klart ett favoritstället. Mest för att glaciären är lätt att ta sig upp till jämfört med många andra glaciärer, man kan köra bil hela vägen upp till backen och slippa tåg och/eller långa kabiner.
Vad ser du fram mot mest under denna säsong?
VM i Vail blir en av höjdpunkterna i år.
Tre viktiga faktorer för att lyckas som alpin skidåkare?
Jag skulle vilja nämna en faktor istället, det är att åka mycket skidor. Med det menar jag inte enbart att köra bana. Åk all typ av skidåkning, lek, hoppa, åk i skogen, åk puder för att bredda ditt register och behärska allt. Det kommer göra dig till en bättre skidåkare och i längden även snabbare i banan.
Vilken är din favorit mat?
Allt man kan slänga på grillen.
Hur ser du på VM 2019 i ÅRE?
VM 2019 i Åre är ett väldigt långsiktigt men även stort mål i slutet av karriären. Att få uppleva ett VM på hemmaplan är verkligen grymt. Jag missade VM 2007 i Åre, det kommer jag inte göra 2019 vill jag lova.
Bästa skidminne?
Har många fina skidminnen, men någon av mina pallplatser slår nog högst där Val D´isere kanske slår allra högst. Glädjen en sådan dag är svår att beskriva men är värd att lägga många träningstimmar för att uppleva igen.

Foto: Nicklas Blom

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info