Hoppa till sidans innehåll

Lisa Blomqvist knäskadad

05 DEC 2014 18:43
Lisa Blomqvist, UHSK Umeå SK, skadad knät igår, torsdag, under Europacupen i norska Hemsedal. Lisa har genomgått läkarundersökning och magnetröntgen idag i Umeå och det konstaterades att det främre korsbandet i höger knä är av.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:43

Det var alltså under Europacupslalomen i Hemsedal som olyckan var framme. Lisa ledde efter första åket och fick ett carvingkast i det andra åket och skadade knät. Vid besök på Hemsedals sjukhus befarades att korsbandet var av och Lisa flögs på kvällen till Stockholm och vidare till Umeå.
Hon har idag på förmiddagen genomgått vidare undersökning av alpina landslagets läkare Per Liljeholm på Sports Medicin i Umeå. Magnetröntgen konstaterade att det främre korsbandet i höger knä är av.

- Tråkigt för Lisa som bevisligen är i sitt livs form med tre pallplatser på Europacupen på tre dagar. Men hon kommer att komma tillbaka minst lika starkt, säger Fredrik Steinwall, damchef.

Operation är planerad till onsdagen den 17 december. – Vi vill få ner svullnaden och få en bättre rörlighet i knät innan operation, säger Per Liljeholm.

Lisa blir borta resten av säsongen.

 

Foto: Nicklas Blom 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info