Hoppa till sidans innehåll

Nio snabba frågor till Jessica Lindell Vikarby

21 OKT 2014 10:31
Möt Huddinge SK:s och alpina landslagets Jessica Lindell Vikarby, hon svarar på nio snabba frågor. Jessica blickar fram mot världscuppremiären 25/10 i Sölden och naturligtvis VM i Vail.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2016 16:46

Jessica Lindell Vikarby blickar fram mot lördagens världscuppremiär i Sölden och ser VM i Vail som årets stora mål. Jessica hade en mycket bra säsong 2013/2014. Hon lyckades åka hem fem stycken pallplatser i storslalom som resulterade i en fantastisk andra plats i totala storslalomcupen. Vi har ställt nio snabba frågor till Jessica som ger oss nio snabba svar.

Namn: Jessica Lindell Vikarby

Ålder: 30

Uppväxt i: Huddinge

 

Hur har sommarträningen och hösten på glaciär varit?

Sommaren har varit bra, njutit av det varma vädret i Sverige. Jag har rest runt en del samt haft fina turer ute i skärgården.
Hösten har varit lyckosam, bra träningsförhållanden i princip hela tiden. Åkningen fungerar bra, nu är jag redo för att börja tävla!

Vilken är din favoritövning under FYS perioden?
Den absolut roligaste övningen tycker jag är frivändning, jag har inte kunnat köra den på ett tag. Jag tycker även det är roligt och utvecklande att hoppa häck också!

Vilken är din favoritglaciär under höstträningen?
Jag tycker att Saas Fee är en bra glaciär, bra variation på träning och så finns det en liten by om man vill gå och ta en kopp kaffe.

Vad ser du fram mot mest under denna säsong?
Jag ser fram mot många olika händelser, många orter och träningsanläggningar har sin charm. Jag ser mest fram mot att tävla, det motiverar mig mest. VM i Vail/Beaver Creek är årets happening, det var där jag hade min vinst säsongen 2013/2014. Jag längtar till får tävla där igen!

Tre viktiga faktorer för att lyckas som alpin skidåkare?
Ambitiös, självdisciplin samt vara positiv & se möjligheter, det är viktiga faktorer för att lyckas.

Vilken är din favorit mat?
Grillad entrecote med färskpotatis tillsammans med en god sallad, med ingredienserna spenat, avokado och sugar snaps i!

Hur ser du på VM 2019 i ÅRE
Det är fantastiskt för alla skidälskare och idrottsrörelsen i Sverige att få arrangera ett stort VM på hemmaplan. Det gynnar många och ger gemenskap i vårt land!
Som idrottare är det stort att få uppleva VM på hemmaplan, VM i Åre 2007 var en succé. Jag ser fram mot att förhoppningsvis vara delaktig på något sätt 2019!

Bästa skidminne?
Vi var i Aspen för några år sedan, det hade ”dumpat” drygt 1.5 meter snö. Vi pumpade puder i skogen hela dagen, helt underbart!

Vad är du mest stolt över det du gjort i ditt liv?
Att jag tagit mig dit jag är idag. Resan hit har varit riktigt lärorik och jag har fått uppleva så mycket härliga platser och människor. Det härliga är att det medför mycket känslor med både glädjetårar samt ledsna miner. Skador, kämpande samt lyckorus har blandats om vartannat.

 

FOTO: Nicklas Blom

Skribent: Ville Bylin

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info