Hoppa till sidans innehåll

Alla på snö plantskola för nya tränare

09 DEC 2015 13:26
"Alla på snö" har rekryterat 15 nya unga ledare till "Svensk alpin barntränarutbildning" och även sammanfört dem med föreningar i Stockholm.
  • Skapad: 09 DEC 2015 13:26

Projektet "Alla på snö" ger fjärdeklassare i Sverige chansen att under en dag, på skoltid, uppleva snöglädje genom att pröva olika sätt att glida på snö. För att kunna ge barnen en bra och säker upplevelse utbildar vi gymnasieelever, i den deltagande kommunen, till Alla på snö-ledare.

Nu har 15 av dem glädjande valt att gå Svenska Skidförbundets alpina barntränarutbildning. Utbildningen genomförs under luciahelgen och slutförs under 2016 med praktik i en av våra föreningar.

– Våra alpina klubbar har alltid ett stort behov av barn- och ungdomstränare. Genom Alla på Snö möter vi många gymnasieungdomar och det känns extra roligt att de både vill utbilda sig och även fortsätta som tränare i våra föreningar, säger Anders Sundqvist, nationell chef alpint.

Barnen är en viktig och stor målgrupp.

Genom alpin barntränarutbildning vill Svenska Skidförbundet skapa en kompletterande eller grundläggande utbildning för våra ledare och tränare. Vi vill genom barntränarutbildningen skapa trygga miljöer att lyckas i med fokus på rörelseutveckling på skidor. Kursens innehåll riktas till deltagarnas ledarskap, hur de kan skapa goda inlärningsmiljöer för barn och allsidig rörelseutveckling på skidor. Allsidighet är grunden i allt idrottande oavsett ambition och framtida målsättningar.

– Det unga ledarskapet i klubbarna mycket uppskattat. Genom att ge de unga ledarna en första plattform, via barntränarutbildningen och även praktik i en klubb, formar vi framtidens tränare säger Johan Hyllienmark, utbildningsansvarig alpint.

Svenska Skidförbundet har som målsättning att göra all utbildning mer tillgänglig för att nå fler tränare. Därför kommer barntränarutbildningen denna säsong genomföras lokalt hos våra distrikt och klubbar.

Vill din klubb ha fler och utbildade tränare?

"Svensk alpin barntränarutbildning" ger er klubb denna möjlighet, tillsammans med distriktet.

Frågor kring barntränarutbildningen besvaras gärna av This is a mailto link

Skribent: Charlotta Bürger Bäckström

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info