Hoppa till sidans innehåll

Alpina landslaget förlänger avtal med Liski

05 OKT 2015 10:00
Italienska företaget Liski, som levererat slalomkäppar till svenska alpina landslaget i drygt tio år, förlänger avtalet med Svenska Skidförbundet i ytterligare fyra år till 2019.
  • Skapad: 05 OKT 2015 10:00

– Jag är glad att Liski väljer att utveckla sina produkter tillsammans med alpina landslaget, vi försöker tillsammans med våra partners ständigt hitta vägar att optimera våra åkare och vårt material för att leda utvecklingen istället för att följa den, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet.

De av Liski framtagna nya slalomkäpparna som svenska landslaget tränar med är försedda med en innovativ RAPID underdel. Den nedre delen på käppen är utformad så att den är lättare att få ner i snön och att den sitter bättre under intensiv träning, detta underlättar även träningen för våra landslag. Alpina landslaget använder vid storslalomträning flaggor från Liski. Dessa flaggor har en säkerhetsfunktion som är godkända av FIS (Internationella Skidförbundet).

– Vi är glada och stolta över att få vara officiell leverantör med käppar och storslalomflaggor till svenska landslaget. Det känns bra att vi efter dryga tio års samarbete fortsätter tillsammans mot nya mål, där vi kan tillhandahålla den utrustning landslaget behöver för bra träningsmöjligheter, säger Diego Parigi, Managing Director Liski s.r.l.

För ytterligare information kontakta:
Dr Diego Osvaldo Parigi
Managing Director, Liski s.r.l.
Telefon: +39 335 687 6261
E-post. This is a mailto link

Tommy Eliasson Winter
Alpin chef Svenska Skidförbundet
Telefon: 073-180 83 94
E-post: This is a mailto link

Distributör av Liski i Sverige:
Erika och Martin Hansson
0280-204 04

Om LISKI

Liski s.r.l. är ett italienskt företag som tillverkar och producerar tävlingsprodukter så som käppar, flaggor, nummerlappar till alpin skidåkning, längdåkning och snowboard samt säkerhetsutrustning så som nät och madrasser till backar och skidorter.
För mer information: www.liski.it

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info