Hoppa till sidans innehåll

Alpina landslaget stärker upp hårdvarupoolen med Dalbello

19 NOV 2015 14:23
Från och med 1 juli 2015 är pjäxvarumärket Dalbello ny medlem i den alpina poolen. Dalbello ligger tillsammans med Völkl och Marker under paraplyet Sportsmanship AB.
  • Skapad: 19 NOV 2015 14:23

– Det är väldigt kul att alpina landslaget attraherar duktiga leverantörer som skapar förutsättningar för att fler ska kunna ta del av alpin skidåkning samtidigt som våra elitaktiva får bästa förutsättningar att konkurrera på yttersta nivå. Med Dalbello känns det extra kul då det är en ny leverantör på racesidan med pjäxor, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet.

Dalbello har under tre års tid jobbat fram sin helt nyutvecklade fyra-spännes pjäxa. Dalbello har tagit fram toppmodellen DRS baserat på den nya mer aggressiva åkstilen som vuxit fram med de moderna raceskidorna med längre radie. En Dalbello DRS-pjäxa är helt neutral i sina vinklar (0° i både stance och canting) och ger ännu mer kraftöverföring samt att de går att kanta/vinkla mer i svängen utan att pjäxan tar i underlaget.

– Äntligen! Det är oerhört spännande att Dalbellos pjäxor nu finns med hos alpina landslaget. Völkl och Marker har redan funnits med i hårdvarupoolen under några säsonger, så det var perfekt tajming för oss att kunna erbjuda landslagsåkarna de helt nya racingpjäxorna Dalbello DRS, säger Johan Stjerna, Sportsmanship AB.

För ytterligare information kontakta:
Johan Stjerna
Sportsmanship AB
Telefon: 031-939400
E-post. This is a mailto link   

Tommy Eliasson Winter
Alpin chef Svenska Skidförbundet
Telefon: 073-180 83 94
E-post: This is a mailto link

Om Sportsmanship AB 
Sportsmanship AB startades 1985. Företaget säljer, marknadsför och distribuerar märkesvaror så som Henri Lloyd, North Sails, Dolomite, Moon Boot, Völkl, Marker och Dalbello.
Sportsmanship AB är en del av Sportsmanship Group och ägs av Sportsmanship Invest.
För mer information: www.sportsmanship.com   

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info