Hoppa till sidans innehåll

Andra plats för Sverige i nationstävlingen!

20 MAR 2015 16:38
Final-veckan i Méribel öppnades upp för de svenska åkarna med Nations Team Event som första tävling. Favorittippade Sverige stod på start med ett starkt lag.
  • Skapad: 20 MAR 2015 16:38

Start-fyran bestod av Mattias Hargin, Anton Lahdenperä, Sara Hector och Anna Swenn Larsson, reserv på plats var Emelie Wikström. Många tajta sammandrabbningar blev det bland de sju tävlande nationerna.

I första omgången ställdes Sverige mot Frankrike, där vi vann med 3-1 och vidare till semifinal där Österrike stod som motstånd. Mot Österrike blev det 2-2 i matcher, men med Mattias och Annas snabba tider var det Sverige som tog hem den segern och skickade segertippade Österrike till lilla finalen, där de vann över Italien och tog hem tredje platsen.

I finalen var det Schweiz som stod för motståndet och där blev det för tufft för de svenska åkarna. Det blev 2-2 i matcher, men Wendy Holdener var ur-snabb i sitt åk så tyvärr räckte inte tiderna till för Sverige och nio ynka hundradelar var det som tillslut skilde lagen åt då Schweiz tog hand om första platsen och Sverige hamnade på en fin andraplats.

Mattias Hargin visade att han verkligen är i toppform och levererade tre av de snabbaste herrtiderna i sina race. Även Anna Swenn Larsson visar att hon är på gång inför morgondagens slalom, när hon gick obesegrad genom tävlingen.

Imorgon är det slalom för damerna och storslalom för herrarna som står på schemat.
Svenskar på start är Frida Hansdotter, Maria Pietilä Holmner, Anna Swenn Larsson, Emelie Wikström, Charlotta Säfvenberg och Matts Olsson.
Första start för damernas slalom kl.09.00, och för herrarnas storslalom kl.10.00. 

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info