Hoppa till sidans innehåll

André Myhrer hundradelen från pallen

06 DEC 2015 22:50
Det blev en fartfylld avslutning på Nordamerikaturnén från André Myhrer, som visade på riktigt snabb åkning i dagens storslalom i Birds of Prey, Beaver Creek. Så snabb att han var ynka hundradelen av en sekund från pallplats!
  • Skapad: 06 DEC 2015 22:50

Det var 13 år sen vi senast hade en svensk herre på pallen i storslalom, och i dag höll det på att hända igen med minsta möjliga marginal, 0,01 s är futtigt lite… Men Bergsjö-Hasselaåkaren Myhrer är nöjd med sitt personbästa och fjärdeplatsen.
– Det känns grymt kul att äntligen få sätta dit det i GS, trots att jag missar pallen med 0,01s. Jag har riktigt bra åkning även om det är lite små missar emellanåt. Det känns som jag har hittat rätt i setupen och då kommer också åkningen på ett annat sätt och även självförtroendet, nu ser jag fram emot Val d'Isére, säger André Myhrer.

Ryktet från tränarna har varit att André visat snabb åkning på träningen borta i Vail, där han varit senaste veckan för att träna på den typiskt torra, aggressiva snön som Colorado har att erbjuda.
Efter den positiva åkningen som André visade i Sölden där han trots stora missar tog en 20:e plats, var målet i Beaver Creek att vara topp-tio. 
– André har idag visat sin bästa åkning, och trots en miss i andra åket blir han fyra bara en hundradel från pallen! Jag och Niklas Rainer som båda är på plats här idag är väldigt nöjda och glada, säger Heinzpeter Platter, herrchef.

André åker nu tillbaka till Europa för att ladda inför nästa helgs tävlingar i Val d’Isére, Frankrike, där herrarna äntligen får göra sin slalompremiär för säsongen.

För tjejerna i Lake Louise gick det mindre bra i dagens super-G. Kajsa Kling kom alldeles för rakt in i branten efter första mellantiden och hade inte en chans att hinna med efterföljande käppar. Helena Rapaport var ok med i övre delen men tappade från andra mellantiden och ner, slutade på en 50:e plats.

Kajsa åker nu hem till Åre för nästa helgs storslalom på hemmaplan, medan Helena åker till Kvitfjell för Europacup.

Foto: Agency Zoom  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info