Hoppa till sidans innehåll

Besviken Kajsa efter miss i störtloppet

06 FEB 2015 22:46
På gårdagens träning hade Kajsa tredje snabbaste tid. Åkningen finns där, men en miss efter andra mellantiden satte stopp för chanserna att få en topplacering.
  • Skapad: 06 FEB 2015 22:46

Högtrycket håller i sig över tävlingsorten Beaver Creek med strålande sol. Natten bjöd på kyla och underlaget var lite hårdare än på träningen igår. Det var en tuff tävling där uppe, segraren Maze gjorde det med ynka 0,02 s före tvåan Fenninger.

Förhoppningarna på Kajsa var stora efter det fina genomåket igår och den fina skidåkningen hon presterat på träning. Men det ville sig inte riktigt för Åre-tjejen idag. Snabb på toppen, och snabbast fart innan branten där de svårare partierna började, men där tog det stopp. En miss och Kajsa, som efter att vara ute lite för långt i en av svängarna, tappade mycket fart. Fart som inte gick att ta igen i slutet.

- Äh, jag åkte inga bra skidor idag, det är bra skidor på toppen, men sen när det blir tufft och jag ska kliva på så göra jag inte det. Hade jag åkt bättre hade jag kanske haft en bättre placering, det här var inte det jag kom hit för, säger en tydligt besviken Kajsa Kling efter målgång.
- Nu är det gjort, så jag får blicka vidare helt enkelt. Det känns ändå ok, det här är ändå mina två första VM-resultat, jag har inte gjort ett VM sen 2007, och jag har flera VM som kommer framåt, fortsätter Kajsa.

Det blev en 18:e plats tillslut för Kajsa, 2,10 efter segraren. Hon får ta med sig den bra och snabba åkningen hon gör på övre delen. Och som sagt, det kommer fler tävlingar och fler mästerskap för Kling!

- Kajsa hade en VM-medalj i 32 sekunder, sen kommer hon in lite sent och missar och tappar farten och placeringar, det var synd. Hon åker väldigt bra skidor, men man får inte göra missar om man ska vara på pallen när det är så här tufft, säger Fredrik Steinwall, damtränare.

Vann gjorde suveränen Tina Maze, Slovenien knappt för Anna Fenninger, Österrike och Lara Gut, Schweiz på tredje plats. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info