Hoppa till sidans innehåll

Calle Lindh lägger skidorna på hyllan

05 JUN 2015 14:43
25-årige Calle Lindh, tävlandes för Bergsjö-Hassela AK, väljer att avsluta sin karriär som alpin landslagsåkare. En karriär som haft sina med- och motgångar med många fina resultat och flertalet skador.
  • Skapad: 05 JUN 2015 14:43

Calle som gick på skidgymnasiet i Järpen, började tävla i landslaget som 19-åring. Han har haft en karriär kantad av skador, med dubbla benbrott och ett avslitet korsband. Detta år, 2014/2015, var den första hela säsongen för Calle sedan 2009.
Och det var även i år som genombrottet kom för Calle i den alpina Världscupen. I Sölden på säsongsdebuten blev det en 13:e plats och bäste svensk som resultat, men den stora skrällen kom i Åre i december, där han efter första åket låg på 29:e plats och i andra klättrade upp till en sjätteplats, karriärens bästa resultat.

Men nu är det alltså slut på tävlandet för Calles del, motivationen finns inte längre kvar och utan den är det svårt att lägga 100 % på träning och tävling. – Jag tycker inte att det är roligt längre, med den här livsstilen som tävlande på elitnivå innebär. Klart att skidåkningen kommer att finnas kvar i mitt liv, men inte som det har varit. De framgångarna som jag haft är roligt men de väger inte upp för de uppoffringar som jag känner att jag måste göra, säger Calle.

– Jag tycker att det här är riktigt tråkigt, jag har följt Calle sen han var junior och jag tycker mycket om honom som människa. Vi går miste om en av få åkare som jag tror kan vinna Världscupen både i slalom och storslalom, säger herrtränaren Thomas Sjödin.

– Vi på Skidförbundet önskar Calle lycka till i framtiden. Och skulle han ångra sitt beslut så står dörren öppen tillbaka till oss, säger sportchef Anders Sundqvist.


Samtal direkt till Calle undanbedes, vänligen ring till Ulrika om ni vill ha en intervju med Calle.

Kontaktperson:    
Anders Sundqvist, 070 559 2007
Ulrika Svensson, 070 681 2005 

English version of press release 


Foto: Sportbild / Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info