Hoppa till sidans innehåll

Femteplats för Maria PH i Courchevels storslalom

20 DEC 2015 18:58
Det blev en bra avslutning innan juluppehållet för de svenska damerna. Två topp-tio placeringar tar de med sig hem i bagaget från Courchevel.
  • Skapad: 20 DEC 2015 18:58

Maria Pietilä Holmner visade på fin åkning i det första åket, var snabb i den övre delen men fick inte riktigt farten med sig på mittenpartiet. Frida Hansdotter däremot var inte lika startsnabb men hade ett riktigt bra mittenparti och avslutning. Frida och Maria låg åtta och nia inför det andra åket.

I det andra visade Maria på riktigt bra tryck direkt från start och tog in hela 0.3 s till första mellantiden. Sen tappade hon lite i branten, men knep ändå ledningen när hon kom i mål. Klättrade fyra placeringar och slutade femma i dagens tävling.
– Jag bygger på från åkningen och självförtroendet i Åre och båda åkens övre delar var kanonbra. Det saknas lite tuffhet bitvis men jag ser detta som en fin julklapp och är laddad att jobba vidare, säger Maria Pietilä Holmner.

Frida har gjort några kanonbra andra åk tidigare i år, men idag fick hon inte riktigt med sig farten. Tappade lite tid på vägen ner och åkte in som sexa. Frida blev tillslut nia i dagens tävling och lägger ytterligare en topp-tio placering till listan!

Tyvärr klarade varken Nathalie Eklund eller Kajsa Kling att kvala in till andra åket. Nathalie slutade 34:a och Kajsa 41:a.

Tävlingen vanns av Eva-Maria Brem, Österrike för Lara Gut, Schweiz och Nina Löseth, Norge som delade på andra platsen.  

De svenska tjejerna åker nu hem för att vila och ladda om. Nästa Världscup för damerna blir i österrikiska Lienz i mellandagarna 28-29 december.

För herrarna blev det en tung tävlingsdag i Alta Badia. André Myhrer har dragit med lite problem i veckan och har inte kunna träna på för fullt. Tyvärr hade små missar hela vägen ner och tappade till varje mellantid. Han var långt efter i mål och missade att kvala till andra åket, en snöplig 31:a plats blev slutresultatet.
Mattias Rönngren tappade mycket tid redan i övre delen av banan och var redan där långt efter. Han gjorde ett helt ok åk och tog in lite tid på slutet och blev tillslut 44:a. För Anthon Cassman blev det snabb sorti i dagens tävling då han körde ur redan efter första mellantiden.

I år är det 30 år sedan Alta Badia arrangerade sin första världscup, den som då vanns av Ingemar Stenmark. Dagens tävling vanns av en annan gigant på herrsidan, Marcel Hirscher. Andra platsen togs hem av norrmannen Henrik Kristoffersen och trea var Victor Muffat-Jeandet, Frankrike.

Nu får André ladda om inför morgondagens parallellstorslalom i samma backe. I första omgången går han en fajt mot österrikaren Phillipp Schoerghofer. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info