Hoppa till sidans innehåll

Frida Hansdotter tar hem segern i Flachau

13 JAN 2015 23:19
Det blev ett väldigt bra genrep för Norbergs-åkaren i sista slalomtävlingen innan stundande alpina VM i Vail. Segern i kväll i Österrike gör också att hon får behålla ledningen i slalomcupen.
  • Skapad: 13 JAN 2015 23:19

Efter första åket hade vi sex av de sju startande svenska tjejerna med till andra, där Frida var i ledning efter ett riktigt starkt och snabbt första åk. Så med ledningen från första åket, och med iskallt lugn körde hon ifrån sina konkurrenter och tog hem segern 0,61 s före Tina Maze, SLO som var tvåa och trean Mikaela Schiffrin, USA.

- Väldigt roligt! Jag kände redan i morse att det var min dag idag. Jag älskar Flachau, det är väldigt roligt med kvällstävling. Och så känns det såklart jätteskönt att göra ett bra resultat innan VM, att få vara den som kliver överst på pallen. Vi är många som åker bra, så det finns ingen självskriven favorit till slalomguldet i Vail, säger en väldigt glad Frida Hansdotter.

Charlotta Säfvenberg fick till ett kanonbra andra åk, plockade många placeringar och gör karriärens bästa resultat och blir tionde tjej idag. – Vilket race! Jag är verkligen supernöjd med min prestation ikväll. Att jag skulle göra personbästa och dessutom bli topp-10 trodde jag verkligen inte när jag vaknade i morse, jag svävar på rosa fluffiga moln just nu, säger en sprudlande Lotta efter tävling.

Emelie Wikström blir 14:e idag, Nathalie Eklund 15:e och Maria Pietilä Holmner rasar några placeringar till 18:e plats. Nathalie har haft en tuff start på den här säsongen med en 27:e plats som bästa resultat, så det var en lättad och nöjd Nattis efter race. Även Emelie har kämpat på och var väldigt lättad att äntligen få till en bra tävling. Sara Hector satsade allt i andra, vilket tyvärr resulterade i en uråkning. Det blev en snöplig start på första åket för Anna Swenn Larsson, som gränslade redan första käppen. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info