Hoppa till sidans innehåll

Frida bästa svenska i Lienz

28 DEC 2015 19:30
Det blev ytterligare en topp-tio placering för Frida Hansdotter i dagens storslalom i Lienz. Frida som låg på en nionde plats inför andra åket, klättrade en placering och slutade åtta.
  • Skapad: 28 DEC 2015 19:30

Frida som i inledningen på säsongen har varit otroligt jämn med bara topp-tio placeringar i storslalom tog alltså ytterligare en till idag. Frida som låg nia efter det första åket, hade en bra inledning på andra åket, men tappade lite från andra mellantiden och ner. Klättrade tillslut en placering och slutade åtta. 

Kajsa Kling som låg 15:e efter första åket, hade några småmissar i det andra åket, men behöll sin placering och slutade som 15:e tjej.

Maria Pietilä Holmner, som var bästa svenska efter första åket på en sjunde plats, var på väg mot ett kanonåk. Vid sista mellantiden hade hon 0,8 s upp på ledaren men en klassisk innerskida satte stopp för dagen.

Emelie Wikström hade ett, trots sitt höga startnummer, helt ok första åk, och var bara 0,15 s från att kvala till det andra åket.

Tyvärr fick vi två allvarliga knäskador på de svenska tjejerna. Ylva Stålnacke som hade av sitt korsband under söndagens träning, läs mer här. Och för Nathalie Eklund som i storslalomens första åk fick ett felskär och skadade sitt knä allvarligt, läs mer här.

Vann gjorde schweiziskan Lara Gut, som nu drygar ut ytterligare mot Vonn i den totala cupen. Två var Tina Weirather, Liechtenstein och trea var Tysklands Victoria Rebensburg.

Imorgon är det slalom för damerna på samma plats. Första åket drar igång 10.30, och vi har fyra svenska tjejer på start; Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter, Anna Swenn Larsson och Emelie Wikström. 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info