Hoppa till sidans innehåll

Frida sexa i lördagens slalom

14 MAR 2015 20:28
Idag var det dags att göra upp om de sista poängen för tjejerna innan finalen i Méribel nästa vecka. Slalom stod på programmet i Åre och solen strålade från en klarblå himmel.
  • Skapad: 14 MAR 2015 20:28

Frida Hansdotter som låg på en åttonde plats efter första åket, tog in två placeringar och knep tillslut en fin sjätteplats på dagens slalom. Andra åket bjöd in till upphämtningar med en del snabba partier där det verkligen gick att ta in tid om man släppte på ordentligt.
– I år har jag gjort min bästa säsong hittills och det gör att jag sätter upp förväntningarna efter det, så det är klart att jag inte är nöjd med min sjätte plats även om det är ett väldigt bra resultat, sa Frida efter tävling. 

Frida ligger kvar på sin andra plats i slalomcupen, där Shiffrin idag drygade ut ledningen, det är nu 90 p som skiljer dem åt.
– Det var en ok tävling, jag hade lite misstag och försökte satsa men det gick inte riktigt hem, jag önskar ju så klart att jag hade åkt snabbare. Mikaela gör ett fantastiskt tävling igen, och som det ser ut nu blir det svårt med cupen men kul ändå att den fortfarande lever till sista tävlingen, fortsätter Hansdotter. 

Maria Pietilä Holmner hade 15:e tid efter första åket, ett åk som hon var rätt nöjd med men efter målgång.
– Det var ett väldigt skönt åk, kändes jättebra och harmoniskt, men det brukar inte vara ett bra tecken, för då åker man för långsamt, vilket jag tyvärr gjorde, sa Maria PH.
Det blev tillslut en 14:e plats för Maria, något hon efter lite eftertanke tyckte var helt ok: – Det är inte alla som är 14:e i världen idag.

Anna Swenn Larsson som låg 16:e efter första åket, 1 sekund upp till pallen, rockade loss ordentligt i det andra och fick till ett kanonåk och klättrade upp till en niondeplats, tangerat säsongsbästa för Rättviks-åkaren.

En till som verkligen tog chansen i andra åket var Emelie Wikström. Emelie låg på en 24:e plats efter första åket, och med tidigt startnummer i andra var det inget att fundera på, bara köra järnet. Emelie klippte till med fjärde bästa tid och klättrade upp till en 20:e plats och kvalade nu in till Världscupsfinalen nästa vecka i Méribel med sin 24:e plats i slalomcupen.

Charlotta Säfvenberg hade en rejäl miss i slutet av första åket och kvalade inte in till andra åket. Ylva Stålnacke hade en bra tid på gång, men la sig på en innerskida och Sara Hector hade det tufft från sitt sena startnummer och inte heller hon klarade att kvala in till andra.

Vann gjorde som sagt suveränen Mikaela Shiffrin, USA, hela 1,41 s före tvåan Veronika Velez Zuzulova, SVK och Sarka Strachova, CZE kom på en tredje plats.

Idag var det även herrtävlingar i Kranjska Gora, Slovenien. Sverige hade fyra herrar på start.

André som var 26:a efter första åkte, fick inte riktigt till något kanonåk, men klättrade ändå några placeringar upp till 23:e plats. Tyvärr räckte inte det för att komma upp de två placeringarna i storslalomcupen som behövdes för att kvala in till finalen, så det blir bara slalom i Méribel för André.

Matts Olsson som låg 12:a efter första åket, fick inte alls till det i andra och tappade mycket tid i slutet av banan. I dagens tävling i Kranjska var men tvungen att sats och riska för att vara med i toppen. Det blev tillslut en 22:a plats för Värmlänningen.
 
Dock positiv åkning idag från unga Mattias Rönngren som hade det tufft med sent startnummer men gjorde ett helt ok åk och en 38:e plats, räckte inte till att kvala in till andra åket, men fin åkning att ta med sig framöver.

Det var inte Calle Lindhs dag idag, och han var långt efter och kvalade inte heller han in till det andra.

Imorgon är det slalom för killarna och det ska göras upp om de sista poängen. Anton Lahdenperä och Calle Lindh ligger på plats 21 respektive 22 och behöver ta poäng för att inte halka ur det 25 som åker finalen i slalom. 

Foto: NIsse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info