Hoppa till sidans innehåll

Hansdotter behåller ledningen i slalomcupen

04 JAN 2015 21:30
Det var stora avstånd för tjejerna i Zagreb idag. När vinnande Mikaela Shiffrin, USA, gick i mål gjorde hon det hela 1,68 s före tvåan Katrin Zettel, AUT. Utklassning av amerikanskan som verkat hitta formen rejält!
  • Skapad: 04 JAN 2015 21:30

Frida Hansdotter som låg åtta efter första åket fick till ett bra andra åk och avancerade i resultatlistan. Dagens fjärdeplats gör att Frida fortfarande är ledaren av slalomcupen, bara 1 poäng före just Shiffrin. – Jag var för långt efter idag helt enkelt, men jag gjorde vad jag kunde och behåller ledningen i cupen, säger Hansdotter.
Frida har nu varit 2-2-3-4-4 i de fem slalomtävlingar som körts den här säsongen. Flachau nästa tisdag är en favorit, så vi får hålla tummarna att det blir Frida som får kliva högst upp på pallen där nästa vecka.

Det hårda underlaget gjorde att det höll väldigt bra för alla åkare, något som gynnade Sara Hector som med sitt sena startnummer 61 fick till ett kanonåk och kom in på en 18:e plats efter första åket. I andra tog hon chansen och öste på vilket resulterade i att Sara klättrade nio placeringar och slutade just nia, en rejäl putsning av sitt personbästa i slalom.

Maria Pietilä Holmner som var den svenska som låg bäst till efter första åket, hamnade tyvärr på en innerskida och åkte ur i andra.– Jag är jävligt besviken, jag hade bestämt mig för att vara tuff i branten och ta lite mer vinklar för att skidorna skulle sitta och så blev det en innerskida i stället. Sådant händer ju, men det är tråkigt, sa Maria efter tävlingen.

Även för Emelie Wikström och Nathalie Eklund gick det mindre bra att bemästra det isiga underlaget, båda två åkte tyvärr ur i första åket. Anna Swenn Larsson hade även hon problem att få fast skidorna i första och var långt efter och kvalade inte in till andra åket. 

För tjejerna är det nu bara en slalomtävling kvar innan VM drar igång. Om drygt en vecka är det kvällsslalom i Flachau som gäller. 

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info