Hoppa till sidans innehåll

Hargin bäste svensk i Schladming

27 JAN 2015 23:36
Kvällsslalomen i Schladming, Österrike, är en av årets höjdpunkter för slalomkillarna. Med närmare 50 000 besökare och en fantastisk stämning är det som en kokande gryta i målområdet.
  • Skapad: 27 JAN 2015 23:36

Det snöade ymnigt under det första åket och alla åkare hade problem med sikten. André Myhrer var bäste svensk och låg tionde inför det andra. Calle Lindh som haft det lite tufft de senaste tävlingarna och inte kvalat, fick till ett bra åk och åkte in som 20:e man. För Jens var det inte mycket som stämde idag och tyvärr missade han andra åket med snöpliga 0,02 s då han slutade på en 31:a plats.

Andra åket var lite mer rytmiskt satt än det första, med en del tempoväxlingar som verkade passa killarna. Anton Lahdenperä var snabb på den övre delen men tyvärr satte en innerskida stopp för kvällen.

Calle Lindh fick igen på ett kanonåk och var snabbast av alla i det andra åket, och med det så klättrade han nio placeringar upp till elfte. – Det var ett solid och stabilt åk jag fick till, så det kändes skönt, sa Calle efter åket.
André kämpar på och den riktigt bra känslan vill inte riktigt infinna sig, missade lite och tappade tyvärr placeringar och slutar som 15:e man.
För Markus Larsson blir det fjärde topp-tio på raken när han idag kör upp sig från första åket och slutar på en nionde plats.

Mattias som hade med sig den goda känslan från Kitzbühel var på väg med ett monsteråk igen, men var ute och dansade på slutet i de sista käpparna och lyckades med nöd och näppe hålla sig på rätt sida och blir tillslut åtta. – Det var ett speciellt race och slutändan rätt ok ändå, jag åker bra i andra och har med mig en bra känsla nu till VM, säger Mattias Hargin.

Kvällen hade en överlägsen vinnare i ryssen Alexander Khoroshilov, som tog sin första världscupsseger i karriären. 

För killarna var det här sista tävlingen innan det är dags för VM i Vail. Herrlaget blir officiellt imorgon tisdag och killarna åker över till Vail redan på söndag den 1 februari. 

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info