Hoppa till sidans innehåll
Foto: WN

Hargin och Byggis har nu ”egna” gondoler i Kitzbühel

19 OKT 2015 22:16
När Mattias Hargin och Jens Byggmark kommer till Kitzbühel, Österrike i januari för den klassiska världscupsslalomen, kan de nu ta sina alldeles egna gondoler upp till start!
  • Skapad: 19 OKT 2015 22:16

Idag när herrlaget hade vilodag på schemat passade Mattias Hargin och Jens Byggmark på att åka över till Kitzbühel för att delta vid en ceremoni och ta emot sina ”egna” gondoler. Med på plats fanns också delar av det svenska herrlaget med tränare.

huber reisch hargin byggmark burger
Mattias Hargin och Jens Byggmark under ceremonin tidigare idag  

Efter intervjuer med Hargin och Byggis och tal av presidenten för Kitzbühel Ski Club, Michel Huber samt turistchefen Signe Reisch, åkte gänget upp med gondolerna till toppen. Där fick killarna avnjuta en lunch i starthuset och de fick åka med sina egna gondoler ner. – Det här är verkligen stort i Kitzbühel, det var kul att vara där idag, man drogs lite med i det och när man ser alla andra namnen på gondolerna förstår man lite hur stort det är, säger Mattias Hargin. Det väcker minnen att vara här igen och jag blir taggad att komma tillbaka i januari när det är race, fortsätter Mattias.

Jens Byggmark som tog en dubbelseger i Kitzbühel 2007, har inte officiellt fått sin gondol överlämnad förrän idag. 

interview byggmark
Åtta år efter sin dubbelseger i Kitzbühel 2007 fick Byggis äntligen sin gondol! 

Traditionen i Kitzbühel med att döpa gondolerna startade på 90-talet. Sverige har totalt åtta vinster i Kitzbühel, alla i slalom, där Ingemar Stenmark står för fem vinster, Jens Byggmark två vinster (båda 2007) och Mattias Hargin en vinst (2015). Sverige ligger 9:a i rankingen på antal gondoler/land. 

Foto: Kitzbühel Ski Club  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info