Hoppa till sidans innehåll

Hargin tillbaka på pallen

15 MAR 2015 19:28
Kanjska Gora brukar vara ett bra ställe för de svenska åkarna. Många pallplatser har levererats där genom åren och idag lägger vi ytterligare en till listan.
  • Skapad: 15 MAR 2015 19:28

Med startnummer 2 fick Mattias Hargin till ett riktigt bra första åk och tog en ledning som han sen behöll inför det andra. När det var dags för Hargin att ta ner sitt andra åk hade det hunnit bli rätt varmt och relativ uppkört. Mattias tappade ledningen till norrmannen Kristoffersen, som körde ett riktigt monteråk i andra, och blev trea i dagens slalom, italienaren Razzoli blev tvåa.
– Det var svårt att hitta tajmingen och skicka på det som krävdes i den snabbt stakade banan. Men det känns grymt att vara på pallen igen och jag är nöjd med hur åkningen stämmer nu, sa en glad Mattias efter tävling.

-Hargin--0101

Fem av det sju svenska herrarna på start kvalad in till andra åket. Markus Larsson som var sjua efter första åket, var den som tillslut puttade ner Hirscher från ledningen. Hirscher som endast låg 19:e efter första åket, men som verkligen tog chansen i andra och klättrade 13 placeringar upp till en sjätteplats. Tillslut stod det mellan Hargin och Larsson, vilken svensk som skulle få kliva upp på pallen. Mackan som haft en riktigt bra säsong, blev tillslut fyra, säsongens bästa placering för värmlänningen.
André Myhrer hade några misstag i första åket som kostade mycket tid, gick ut som femma i andra åket och körde på så mycket han kunde, klättrade tio placeringar och blev 16:e man i dagens tävling.
Axel Bäck var tillbaka i tävling igen efter knäskadan som han fick på träning i januari.
– Axel har tränat på nu i två veckor men har bara kört tidsträning två dagar, så hans 20:e plats är helt ok. Han är själv inte nöjd med det, men tar med sig det resultatet, säger tränaren Magnus Andersson.
Calle Lindh låg 17:e efter första åket, tappade några placeringar och blev tillslut 19:e man.

För Jens Byggmark och Anton Lahdenperä gick det sämre idag. Byggis la sig på en innerskida i branten i slutet av första åket och Anton hade stora problem med misstag som kostade mycket tid och kvalade tyvärr inte till andra åket. Trots att Anton inte tog några poäng idag så hänger han kvar i topp 25 och får åka världscupsfinalen nästa helg.

Foto: Nisse Schmidt 

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info