Hoppa till sidans innehåll

Heinzpeter Platter ny herrchef från 1 juli

10 JUN 2015 08:00
Det blir alltså italienaren Heinzpeter Platter som tar över herrlaget från och med första juli och har ett avtal som löper på fyra år, till efter alpina VM i Åre 2019.
  • Skapad: 10 JUN 2015 08:00

48-årige Platter är bosatt i Italien, närmare bestämt Mals i Bolzano, tillsammans med sin svenska fru och två söner. Han har ägnat större delen av sitt liv åt den alpina sporten, dels som tävlingsåkare i det italienska landslaget åren 1984-1994, och efter det som tränare både för svenska landslaget, tillsammans med Pernilla Wiberg, Ylva Nowén, Anna Ottosson och Anja Pärson, och i de italienska och kanadensiska landslagen. – Jag är väldigt motiverad till det här jobbet, jag vill dela med mig av mina erfarenheter och hjälpa till att bygga upp underifrån och få ett starkt lag till hemma-VM i Åre 2019, säger Heinzpeter Platter.

Senaste fem åren har Heinzpeter arbetet som sales manager på Leitner-Ropeways som tillverkar liftsystem, ett arbete som har gett honom ovärderliga kontakter i Europa. – Jag vill utifrån mina kontakter organisera optimala träningsförhållanden med hög kvalité utan stress, för att få in lugn och ro i laget, fortsätter Heinzpeter.

Även under sin tid borta från tränaryrket var Heinzpeter mycket aktiv inom skidsporten, då bland annat som teknisk delegat åt FIS under tävlingarna i bland annat Kitzbühel och St. Moritz.  – Vi har väldigt bra slalomherrar, det såg jag inte minst i Mattias Hargins seger i Kitzbühel, men Sverige behöver bli bättre och starkare i storslalom och fartgrenarna. Sverige är en liten skidnation och om vi håller ihop och utnyttjar energin rätt kan vi slå vem som helst, säger Platter.

– Vi är väldigt nöjda med denna rekrytering, Heinzpeter har ett fantastiskt kontaktnät i Europa när det gäller anläggningar och träningsmöjligheter för våra aktiva, och vi tror att Heinzpeter kommer kunna höja herrarna ett snäpp till i sin utveckling. Det ska bli spännande att se säsongen som kommer, med förhoppningsvis många pallplatser. Förra året var det många åkare som var jämna topp-tio men det saknades ibland det är lilla extra för att kliva upp på pallen, säger sportchef Anders Sundqvist.

 

Kontaktpersoner: 
Heinzpeter Platter, +39 347 031 2258
Anders Sundqvist, 070 559 2007

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info