Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexis Boichard

Historisk pallplats för André Myhrer i Alta Badia

21 DEC 2015 21:30
Efter grymt bra åkning från Myhrer i kvällens parallellstorslalom, den första i Världscupen, tar han med sig en tredjeplats hem och finfina poäng i storslalomcupen.
  • Skapad: 21 DEC 2015 21:30

I den första omgången kördes med dubbla möten, åkarna fick ett åk i vardera röd och blå bana. Efter det, från åttondelsfinalerna var det knock out direkt, och den med lägst nummer på nummerlappen valde bana först.
Och det verkade som om många av de stora kanonerna på storslalomscenen blev lite tagna på sängen av de yngre åkarnas framfart. Hirscher, Neureuther, Ligety och Kristoffersen rök redan i första omgången…

André Myhrer hade tuffa heat redan från början, men lyckats bemästra Philipp Schörghofer i två starka åk, med segermarginalerna 0,13 s och 0,21 s.

I åttondelsfinalen fick André ta sig an fransmannen Victor Muffat Jeandet. Muffat Jeandet har visat storform senaste tiden och var senast igår snabbast i det första åket. Men André hade verkligen marginalerna på sin sida, och slog fransosen med 0,01 s. Där fick Myhrer sin revansch från Beaver Creek!

I kvartsfinalen blev det unge schweizaren Gino Caviezel som fick stå för motståndet och också i det här heatet var det små marginaler. André tog segern med 0,01 s även här. Svettigt värre…

I semifinalen mötte André på sin överman när han fick ta sig an norrmannen Jansrud. Det var en jämn start på de båda, men André fick en lite för stor luftfärd över hoppet och tappade tid. Kjetil som har varit stark genom alla sina heat och visade på riktigt bra åkning blev för svår för Myhrer och han fick se sig besegrad med 0,32 s.

I den lilla finalen fick André Myhrer ta sig an tysken Dominik Schwaiger, och här visade André på stabil och snabb åkning, tog hem segern med 0,27 s och pallplatsen var ett faktum.
– Det är alltid kul med parallell. Jag gillade formatet och var riktigt taggad på start. Kände att jag hade chans att göra något bra här ikväll och så skönt och få sätta dit det, säger André Myhrer efter tävling.

André som är uppvuxen i en flack backe hemma i Sverige där han lärt sig att skapa fart fick verkligen till fin-fin åkning idag och tar med sig sköna poäng in på storslalomkontot. Det ar en fantastiskt spännande kväll och han åker nu vidare med bra självförtroende inför slalomen imorgon kväll i Madonna di Campiglio.

Finalen som blev en norgehistoria, med två fartfantomer på start. Jansrud mot Svindal, där Svindal fick till en riktigt snabb start, men Jansrud knaprade in och hade en ruggigt snabb avslutning och tog hem segern för kvällen.
De var nog många som höjde på ögonbrynen när dessa två fartspecialister står som etta och tvåa i kvällens tävling. Men det är inte så konstigt, då de kommer från en vecka av träning och tävling i världens mest utmanande bana i form av terrängvågor. De hanterade övergångarna på ett övertygande och modigt sätt som också gjorde att det står där uppe på pallen.

Oj vad vi längtar till parallellslalomen i Stockholm och Hammarbybacken den 23 februari! Se till att boka din biljett redan nu, det kommer bli en ruggigt spännande och fartfylld tävling!

Foto: Agency Zoom  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info