Hoppa till sidans innehåll
Foto: Photo: Vianney THIBAUT

Ingen topplacering för Kajsa i Val d'Isére

19 DEC 2015 19:32
Det blev ingen ny topp-tio placering för Kajsa Kling i dagens störtlopp i Val d’Isére. Efter Klings personbästa i Lake Louise för två veckor sedan var förväntningarna höga att det skulle bli ett nytt toppresultat även idag i Val d’Isére.
  • Skapad: 19 DEC 2015 19:32

Men det ville sig inte riktigt för Åre-åkaren Kling. Hon tappar tid hela vägen ner och får inte riktigt med sig den farten som hon behövde och slutar på en 18:e plats.
– Det kändes bra i många delar av banan, men jag fick ingen riktigt fart på de delar som var avgörande för en ny topplacering i störtlopp, säger Kajsa Kling efter tävling.

Nu laddar hon om för att köra storslalom i Courchevel imorgon söndag tillsammans med Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter och Nathalie Eklund.

I damernas tävling blev det en Schweizisk dubbel i topp då Lara Gut tog hem segern även idag före sin landsmaninna Fabienne Suter. Tredje platsen knep Kajsa Klings team-kompis Larisa Yurkiw, Kanada.

För Alexander Köll väntade en tuff uppgift i dagens störtlopp med snabba farter och en inte helt lätt backe. Till det så var det ett antal otäcka krascher som blir en mental prövning när man står på start och väntar.

Köll gjorde ändå en bra tävling och slutade på en 47:e plats, dryga sekunden från topp 30. Han höll igen lite på vissa partier men han körde i det stora hela på bra. I det svåraste och mest tekniska partiet (ett av de svåraste på hela WC-touren) tappade han bara 33/100 mot Svindal, vilket är imponerande.
– Han gjorde en bra tävling idag, säger herrchefen Heinzpeter Platter.

Nu får han ta med sig de bra bitarna hem, äta ordentligt med julmat så han blir en stor ”mean machine” (citat Olsson). Nu väntar några Europacuprace för Köll innan det eventuellt kan bli aktuellt att köra Världscup igen.

Vad gäller segraren så verkar som om Aksel Lund Svindal har lagt in en prenumeration på störtloppssegrar den här säsongen. Norrmannen fick kliva högst upp på pallen även idag. Andraplatsen knep fransosen Guillermo Fayed och trea blev Kjetil Jansrud, Norge. 

Imorgon söndag väntar storslalom för herrarna i Alta Badia. Där har vi tre svenskar på start - André Myhrer, Mattias Rönngren och Anthon Cassman.  

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info